Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Milli duygularımız birdir

Cumhuriyet bayramı geliyor ve biz Cumhurbaşkanımızı onaylamak için çaba sarfediyoruz. Ne tesadüf ki bunu birileri güya boşluk sayıp, katliama girişiyor. Şehit analarının feryadına katılıyorum. Diyorum ki bu can feda olsun sonuna kadar ama vatan için. Kalleşçe entrikalara kurban gitmemeli bu canlar.
Bir zamanlar Kore'ye giden askerlerimiz, kimin uğrunda şehit oldular. Bir terördür gidiyor. Bu kime yarar sağlıyor. Yıllardır kardeşçe dostça elele yaşadığımız ilişkilerimizi kimler baltalıyor. Nedir bunların paylaşamadıkları. Bu olaylara bir anlam veremiyorum. İnsanlar çıldırmış olmalı. Sen kendi içinde eşkiyanı getir dibimize yerleştir. Kendi yasalarınla üstesinden gelme. Sadece ihraç et . Etrafına zarar ver. Komşu ülkelerine zarar ver. Üstelik onları besle. Bu bir avuç kitlenin eline son model techizatler nerden geliyor. Gülecek halim yok ki Körfez savaşında Amerikan askerleri kaybetmişlermiş te onlar bulmuşlar. Irak Talabanisi çıkıpta diyor ki ben kedimi bile teslim etmem Türkiye'ye . Al o zaman eşkiyanla otur başbaşa. Niye benim sınırıma dayıyorsun. Barzani de çıkmış pkk terör örgütü değildir diyor. Örgüt bile olamazsınız zaten siz Zülkarneynin dağlara gömdüğü yecücle mecüclerin tezahürlerisiniz. Siz ancak dağlarda deliklerde çakal gibi avlanırsınız. Bu millet Çanakkale'de, Anafartalar'da İzmir'de Maraş'ta vb Hatt-ı müdafasını da Sath-ı müdafasını da yaparken Allah diye cephelerde, özgürlük, vatan uğruna canını seve seve verdi. Türk milleti hiçbir zaman kalleşçe savaşmadı. Kimseyi sırtından vurmadı. Kimsenin topraklarına da göz dikmedi. Bilakis kucak açtı gelin diye... Neticeye bakın. Ama bir yere kadar. Bir filozofun sözü geliyor eskiden aklıma... Aynı yıldızları seyredip aynı arzın üzerinde, aynı yolun yolcusuyken, neyin farkını arıyor da paylaşamıyorsunuz.
Türk değererine de dinine de diline de bayrağına da sahip çıkar. Hatta bir Türk dünyaya bedeldir.... Hatırlatmak istedim.
Hükümetler değişebilir, anayasalar bile. Ama Türk halkının Milli ve dini bütünlüğünü asla değiştiremezsiniz.

 
Toplam blog
: 165
: 856
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

Edebiyet fakültesi  mezunuyum. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek çeşitli kurslardan da el sanatları ..