Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Milli eziyet

Milli eziyet
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Türk Milli Takımı’nın Almanya ile yapacağı maç için büyük bir umutla tribünlere ve ekran karşısına yerleşen seyirciler büyük bir eziyet yaşadılar. 3- 1 Almanya’nın galibiyeti ile sonuçlanan karşılaşmada Türkiye’nin Almanya karşısında oyun olarak ezildiğini açıkça ve üzülerek söylemek gerekiyor.

Türkiye maça yanlışla başladı. Aurelio tek başına oynarken Sabri de orta sahada yer almıştı. Bu yanlış tercih orta alanda zamanla bütün kontrolü kaybetmemize neden oldu.

Yine de Türkiye maça oldukça hızlı başladı. Nitekim 5. dakikada Hamit yüzde yüzlük gol pozisyonunu değerlendirebilseydi belki maç daha farklı yerlere gidebilirdi.

Gelgelelim bu ilk dakikalarda Türkiye etkin, hızlı ve hırslı gözükse de oyunun kontrolü Almanya’da idi. Nitekim ilerleyen dakikalarda kontrol tamamen Almanya’ya geçti. Türk Milli Takımı ileri çıkamaz hale geldi. Orta saha hakimiyeti tamamen kaybedildi.

Buna rağmen Almanya’nın pozisyonu yoktu. Türkiye ise 29. dakikada ikinci net pozisyonunu yakaladı.

Ancak 35. dakikada Hamit’in ceza sahasında köşeden vurduğu topu tutan Alman kalecinin eliyle ileri gönderdiği top üç pasla gol oldu.

Bu golde defans zafiyeti de etkili oldu. Türkiye yarı sahasında 3 Türk, 2 Alman futbolcu vardı ve pozisyon gol oldu. Golü atan Gomez, Servet’i ekarte etmeyi başardı. Servet ikinci yarıda da Gomez karşısında çok zorlandı.

Bu pozisyon aslında iki takım, daha doğrusu Türk ve Avrupa futbolu arasındaki farkı gösteriyordu. Onlar buldu mu atıyorlar. Türk futbolcular ise zoru başarıp topları dağa, bayıra gönderiyorlar. Buna beceriksizlik mi dersiniz, şut antrenmanı eksikliği mi dersiniz, eksiklik mi dersiniz bilmiyorum. Ama bu sıkıntıyı yılardır çekiyoruz.

İkinci yarıya Türkiye’nin oyuncu ve taktik değişikliğiyle başlaması bekleniyordu. Ancak değişiklik sürpriz oldu. Çünkü neredeyse herkes Sabri’nin çıkıp Emre ya da başka bir oyuncunun girmesini beklerken Selçuk İnan çıkartılıp Gökhan Töre oyuna alındı.

Yazının devamı için tıklayınız http://www.rthaber.com/Milli_Eziyet-yazi-500---.html

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..