Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '18

 
Kategori
Futbol
 

Milli Forma

Yeni milli forma, tasarımından ziyade fiyatı ile gündem oldu. 300 lira bizim memlekette asgari ücretin %19’u. Aynı hesapla bugün 480 lira olan Almanya milli takımının formasının 1.400 lira olması gerek. Almanya’da formanın bu fiyata olması halinde verilecek tepkiyi düşününce bizdeki tepki, tepki bile değil aslında.

Fakat bu fahiş ücretin tutarlı bir tarafı da var.  Zira istediği şehirde maç yapamayan, futbolcusu sadece taraftarla değil gazetecilerle kavga eden, oyuncusu tarafından “bırakılabilen” velhasıl taraftarından her alanda çok uzak olan bir milli takımın forması vatandaşa yakın olsaydı şaşırtıcı olurdu zaten.      

Bu hafta ligde milli maç arası var ama eminim bu yazıyı okuyanlar arasında kimle oynayacağımızı veya maçın nerede olduğunu bilmeyenler vardır. Üzülmeyin, bu sizin suçunuz değil.

Yıllarca adım adım milletten uzaklaşan milli takım, artık neredeyse umursanmama noktasına geldi. Eskiden futbolseverlerin, tıpkı kendi kulüp takımları gibi yürekten desteklediği, işin içine milli duyguların da girmesiyle maçlarında ziyadesiyle heyecanlandığı milli takım bugünlerde ancak göz ucuyla takip ediliyor.

Özetle, milli forma asgari ücretin beşte biri olmaz; onda biri de olmaz, olmamalı. Formanın üretici firması bahane edilmeden fiyatlar güncellenmeli ve bu konu başta olmak üzere milli takım kendine çekidüzen vermeli; rol model oyuncularını tekrar belirlemeli, futbol dışı olaylar ile gündeme gelmemeli, siyasetten uzak durmalı, taraftarları ile arasındaki buzları eritmeli ve gerçekten milli bir takım olmalı.

can.nizamoglu@gmail.com 

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..