Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Milli formanın bedeli kaç para?

Milli formanın bedeli kaç para?
 

Milliyetçilik son dönemlerde sıkça tartışılır oldu. Faşistlikle milliyetçiliği eş tutanlar, milliyetçilik tüm savaşların çıkış noktasıdır diyerek milli duyguların yok edilmesi gerektiğini savundular.

Oysaki milliyetçilik ve ardından gelen milli duygular bu ülkenin birliği için en önde yer alan kavramlardır. Vatanseverlik, vatan sevgisi tartışmaya açık bir konu olmamalıdır. Milliyetçiliği de ırkçılık ya da kafatasçılık olarak algılayarak kötü göstermek yerine vatan sevgisi olarak iyi göstermek yine anlayış ve bakış açısına bağlıdır.

2010 Dünya Kupası Eleme maçlarında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim oldukça eleştirilere maruz kaldı. Kendisine yapılan eleştirilere egosuna yüklenerek öyle cevaplar verdi ki üslup olarak hiç yakışmayan şeyler ortaya çıktı.

Basına saldırdı, gazetecilere imalı sözler sarf etti. Milletvekillerine bile sizden 550, benden bir tane var dedi. Doğrudur Fatih Terim’den bir tane var. Ama teknik direktörlerden binlerce var!

Gereksiz ego ve ben her şeyi bilirim üslubu bir zamanlar herkesin sevgilisi olan Fatih Terim’i günden güne bitirdi. Her maça 1–0 yenik başlayan milli takım tesadüfî olarak galip gelince Fatih Terim tavrını korudu. O her şeyi biliyordu çünkü. Önemli olan galip gelmek değil miydi? Başarıyordu.

Estonya maçında gelen 0-0’lık beraberlik, herkesi kızdırdı. Grupta hiç puanı bulunmayan ve bizim zorla yendiğimiz Bosna Hersek’ten 7 tane gol yiyen bir takıma gol atamamıştık. Estonya ilk puanını alırken İspanya ile aramızda 4 puanlık bir fark oluştu. Belçika’da hemen sırtımızda.

Neyse puanlar ya da dünya kupasına gidip gidememek değil sorunumuz. Bir başka tartışma konusu da Fatih Terim’in maaşı. Aylık 150 bin YTL alıyormuş. Buna destekleyiciler, primler vs. eklenince oluyormuş 250 bin YTL.

Türkiye adına milli formayı taşımak bir gurur olsa gerek. Ay yıldızlı takımı yönetmek iki kat gururdur bana göre. Sahada yapılan her şey Türkiye için yapılmıyor mu?

Maçları izleyen milyonlar ülke sevgisi için, milli duygularıyla desteklemiyor mu takımlarını?

Sorunun kuşkusuz cevabı Evet!

Peki, milletvekilleri 7 bin YTL, cumhurbaşkanı 12 bin YTL alırken Fatih Terim neden bu kadar maaş alıyor. Teknik direktör olması sebebiyle mi?

İstediği kulübü çalıştırıp milyon dolarlar alabilir. Ancak burası Türkiye Cumhuriyeti Milli Futbol Takımı.

Herkesin ortak paydada buluştuğu bir futbol takımı. Ne kadar özerk bir federasyonu olsa da bu kadar parayı duyan insanlar şaşırıyor. Belki de içten içe söyleniyorlar.

Üstüne galibiyetlere verilen primler filan. Ne kadar ayıp!

Ülke adına mücadele ediyorsun, bunun üstüne aldığın ücrete ilaveten ek para istiyorsun!

Biraz gurur biraz da vatan sevgisi lazım. Bedavaya olmaz ama bu kadar da abartılmaz. Bu ülkeyi sevenlerin sahip çıkması lazım. Ne kadar yerim diye düşünmek neden?

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..