Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Milli giderler

Devletin ilgili birimleri, milli geliri her sene aciklarlar, kisi basina dusen milli gelir su kadar diye, ya milli gider ne kadardir, hic hesapliyaniniz oldumu? Milli geliri urettiginiz mallarla, ihrac ettiginiz ve ithal ettiginiz mallari karsilastirip elde ettiginiz kari nufusa gore bolerseniz kisi basina dusen milli geliri hesaplarsiniz. Milli gideri ise rakamlarla ugrasmadanda bulabilirsiniz.
Turkiyenin sahip oldugu dogal guzellikler, yeralti ve yerustu kaynaklari, tarihi, ormanlari, golleri, nehirleri, denizleri ve bunlarin icinde yasayan binlerce hayvan turu.

Insanlarin kendine guven duygusu, gelecek endisesi, toplumsal huzursuzluk, devletin kurumlarina olan guvensizlik. Cumhuriyet kazanimlarinin iflasi, Ataturk ilkelerine karsi savas, toplumun ahlak yapisinin bozulmasi, insan olmanin geregi olan durustlugun mumla aranir olmasi, cagdasliktan uzaklasma, dinin din olmaktan cikarilmasi, egitimin egitim olmaktan cikarilmasi, universitelere giris bulmacasi, kurumlar arasi diyalog eksikligi, toplumun bizden sizden diye cephelesmesi, ulkenin yonetiminin islama gore duzenlenmesi, sadaka ekonomisi politikasi (once fakirlestirilip sonrada yardim ederek, sadakat ettirme)

Devletin sahip oldugu gayrimenkullerin ve fabrikalarin olu esek fiyatina yabanci firmalara ve yandaslara satilmasi. Ic ve dis borclarin ileride odenemiyecek sekilde artmasi, Turkiye Cumhuriyetinin yurt disindaki itibar kaybi ve vatandasina uygulanan kabul edilemez uygulamalar. (esine oturma izni vermeme durumu benzeri uygulamalar, ayni durum baska ulke vatandaslari icin gecerli degil),
Benim tespit ettigim milli giderler bunlar, eksik kisimlarida siz tamamlarsiniz.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...