Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '18

 
Kategori
Futbol
 

Milli Karakteristlik Özelliklerin Milli Takımlara Yansıması

Milli Karakteristlik Özelliklerin Milli Takımlara Yansıması
 

 Bazı milletlerin karakteristlik özellikleri  milli takımlarına yansıyacağını düşündünüz mü? Birçoğumuz tabi bir şekilde düşünmemiştir ama benim gibi iki birbirine uzak kavramları bağdaştıran insanlarda  vardır. Sözü fazla uzatman bazı milli karakteristlik özellikleri milli takımlarına yansıması hakında tespitlerimi beyan edeceğim.

  Almanlar 

*Dispilin: Bu özelliklerinden dolayı çoğu ünlü marka Almanlarlara aittir.

*Dakiklik ve Uyku düzeni

*Mineralwasser: Su yerine soda benzeri mineralli içecekleri içerler.

*Alman Felsefesi: Kant, Fichte, Hegel, Marx...vb isimlerin oluşu Alman Felsefesinin önemli yer teşkil ettiğini göstermektedir.

 Belli başlı özellikleri söyledik. Milli takımlarına yansımaları nasıl?

Alman Milli Takımı

*Disiplin: Alman Milli Takımında çok az hatalar ve takım arasında kavga, tartışma..vb durumlar az görülmüştür. Çoğu uluslararası müsabakaya katılmış ve kupalarlada süslemiştir.

*Mineralwasser: Mineralli su veya soda diyeceğimiz bu içecekler ne kadar beslenmlerine dikkat ettiklerini Alman futbolcuların  fit vucut yapısıyla ilişkilendirebiliriz.

*Alman Felsefesi: Nasıl ALmanların kendine özgü felsefesi varsa milli takımımında da kendi özgü felsefi oyun tarzı vardır. Maçın sonucucu ne olursa olsun aynı düzen ve istikrarda devam etmesi gibi....

 İspanyollar

*Siesta ve Fiesta kısacası Rahatlık: Siesta öğle uykusuna yani bizdeki şekerleme diye adlandırabiliriz.  Fiesta ise partilere konulan isimlerdir.

*Eğlence Düşkünlüğü: Sadece festivallere bakarak hayatlarında Eğlenme unsurunun önemli yer kapladığı gözlemleyebiliriz.

İspanya Milli Takımı

*Rahatlık: İspanyolların milli takımlarına yansıttıkları en büyük özelliktir denilebilir. Adamlar  koşmayı sevmediğinden tabiki koşu mesafeleri her ne kadar yüksek olsada pas futbolu felsefesini geliştiren ve uygulayan snra tüm dünyaya yayan milli takımdır.

*Eğlence: Milli maçlar festiva havasında ve keyifli bir hal içinde oynanıyor.

 TÜRKLER

*Karekteristlik özellikleri söylememe gerek yok zaten hepimiz biliyoruz.

Türk Milli Takımı

*Dış takımlara karşı mağlup olduğumuz normaldir. Yenmekte var yenilmekte lakin bizim sorunumuz iç nedenlerden dolayı ortaya çıkmıştır. Arda Turan- Fatih Terim, futbolcular- basın mensubları, takım içineki ruhsuzluk, prim olayları...vs durumlardan dolayı varolan potonsiyelimizi de düşürmekte ve tekrar ayağa kaldırmamaktadır. En başta dediğim gibi yenmekte var yenilmekte ama önemli olan iç meselerimizi çözersek dışaraya karşı daha güçlü ve irayetli olabiliriz.

Yukarıdaki yazdıklarım nacizane tespitlerimlerimdi şayet sizin de tespitleriniz varsa yorumlara beklerim saygı ve selamlarımla.....

 

 
Toplam blog
: 5
: 180
Kayıt tarihi
: 24.01.18
 
 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ DÜŞÜNMEK HAYATTAKİ EN BÜYÜK YARDIMCISI FELSEFE VE FOTOĞRAFCILIKLA UĞRAŞAN ŞA..