Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Milli Piyango haram mı?

Milli Piyango haram mı?
 

bilet satıcısı


Bu konu beş ilahiyatçıya soruldu,tek kaynak Kur'an olmasına rağmen  beşi de farklı yorumladılar. Bir gerçekten farklı anlamlar çıkarmak kişisel ayrıcalık sayılabilir ama, bu davranışlar okuyucuyu yanıltmaktan öteye gidemez.

Görüşü sorulanlardan sadece, ilahiyatçı Beyza Bilgin Kur'an hükümlerine uygun cevap verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Diğer isimleri ise teşhir etmek istemiyorum. Ne yazık ki; Kur'anı ezbere bilen bu şahıslar, bir şey sorulduğunda, kitap hükümlerini değil de kendi parlak yorumlarını öne çıkarmak istiyorlar. Kur'an hükümlerine biraz dikkat etseler, başlıktaki sorunun cevabını bulmakta zorlanmayacaklardır. Şimdi bu şahıslara bir ödev veriyorum:

"DEVLETİNİZİN KOYDUĞU KURALLARA UYUN"  hükmü kutsal kitabımızın  hangi süresinin kaç numaralı ayetidir?  Din adamlarımız değil piyangoyu, daha pek çok konuyu bu ayetle çözüme ulaştırabilirlerdi.

İnanç çok duyarlı bir konu olduğu için, insanların kendi kararlarına saygı göstermek gerekiyor. Milli Piyangoyu haram gören ondan uzak durur, helal kabul eden bilet alır. Devlet kontrolünde olduğu ve belli kurallara uyulduğu için, ayetle bağdaştığını düşünebiliriz. Çok farklı şartlanmış ve kesinlikle  haram diyenler de olabilir . Hiç kimse birbirlerinin inançlarını hakir görmemeli. Yılların birikimlerini bir anda değiştirmek mümkün değildir. Haram diyenler de, bunu kendi yaşantıları ile sınırlı tutabilmeli  ,diğer insanlarla tartışmamalı.

İnanç konusunda çok duyarlı okuyucularıma önerim: Kur'anı mutlaka kendilerinin okumaları ve gerçekleri oradan öğrenmeleridir. Başkalarının aktardıkları eksik veya yanlış olabilir. Nihayet, bize emanet edilmiş bir yaşamı bir ömür boyu surdürmekteyiz, kim bile bile yanlış yapmak ve günah işlemek ister? Olabildiğince kusursuz bir yaşam herkesin ideali olmalı

Yeni yılı yaşamınızda yeni bir sayfa kabul ederek, olumsuzluklardan uzak nice yıllar geçirmenizi dilerim.
 

 
Toplam blog
: 163
: 1230
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1941 yılında Trabzon'da doğdum. 1961 Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulunu bitirdim. 1965 A..