Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Milli Piyango,Süper Loto, Sayısal Loto,On Numara,Şans Topu çekiliş sonuçları

Milli Piyango,Süper Loto, Sayısal Loto,On Numara,Şans Topu çekiliş sonuçları
 

Şans sosyal bir sığınaktır,şansızlık gibi;gerçekte yoktur!

Şans oyunlarına umut bağlamak, hayaller kurmak çok normaldir. Ancak ne derece umut bağlandığı, hangi noktadan sonra bu beklentinin kişi için bir problem haline geleceği konusu önemlidir.

Sonuç belli olana kadar umut edilir, hayaller kurulur; dolayısıyla çekiliş sonunda da hayal kırıklığı yaşanır, bir nebze üzüntü hissedilir. Ancak hissedilen bu üzüntüden kurtulmakta güçlük çekilirse, sıkıntılar da eşzamanlı olarak büyümeye başlar.

"Kişi kendisine ikramiye çıkarsa neler yapacak ve çıkmadığı için ertelemek zorunda kalacağı şeyler nelerdir? gibi düşüncelere takılıp kalabilir. Bu noktada kişinin neden ikramiyeyi hayal ettiği ya da şans oyunlarına bel bağladığı önemlidir. Borç batağında olan ve sırf maddi sıkıntılarından kurtulmak isteyen kişi ile evindeki eşyalarını veya arabasını yenileme hayali kuran ve bir kişi eş değerde değildir. Hayale bağlanmayı yaratan ihtiyacın da, bu hayal kırıklığınızdaki etkisi oldukça büyüktür. Ancak konu ne olursa olsun, piyango bir şanstır.Önemli olan nokta değişimin olumlu yönde olacağına dair kişinin kendine ve başarma gücüne olan inancıdır.

Piyangonun çıkmaması hayatın sonu değildir. Kişi bu noktadayken “Piyango beni bu derece heyecanlandırmadan, öyle bir umudum bile yokken sıkıntılarımla nasıl baş edebildiysem, bundan sonra da edebilirim...” diyebilmelidir.

Bu gibi hayal kırıklığı yaşayan kişilerde üzüntü, umutsuzluk ve durgunluk görülebilir, çevresiyle iletişimde bir tavır sergileyip, sessizliği ve yalnızlığı tercih edebilir. Böyle durumlarda kişinin ailesi de durumun hassasiyetine önem vermeli ve durumun değerlendirmesinde dikkatli olmalıdır. Eğer kişi normalden farklı davranmaya başlamışsa, örneğin daha fazla yalnız kalmak istiyor ya da en ufak şeylere bile kolayca sinirlenebiliyorsa; özellikle zaman zaman da olsa ikramiye çıkmadığı için duyduğu üzüntüyü dile getiriyorsa bunlar dikkate alınmalıdır.

Şansın ruhsal boyutu bu şekilde düşünülebilirken kuantum yönü nasıldır dersek, karşımıza şunlar çıkıverir:

Şans ve rastlantı yan-yana duran iki olgu gibidirler. Şans oyunlarındaki şans kavramı tek-yönlü bir kazanç sistemidir ki bunu yapan da şansa yer bırakmaz. Bir deyim vardır "at koşar, baht yarışır" kulağa hoş gelir, ancak baht denilen yarışmaz hiç bir zaman. Demek sorun bir açıdan şans ve rastlantının neler olduğu noktasında düğümlenmektedir.

Şans denilen şey neyse ki, yanıltıcı/büyüleyici/özendirici/kaderci yapan bir sosyal olgudur. Daha açık söylemek gerekirse şans yoktur. Şans olmadığı gibi şansızlık da yoktur. Tüm olay ve olgular neden-sonuç-neden ilişkisi içerisinde eklemlenirler ve sarmal çok seçenekle tüm yönlerde olasılıklar içerisinde gerçekleşme olasılığını taşırlar. Bir sonucu doğuracak olması gereken/zorunlu ögenin beklenmedik yer/zamanda belirmesi bir rastlantı olarak değerlendirilir. Bu durum şans değildir, tamamen bir rastlantıdır. Onun o yer/zamanda yaratılmamış olması onu rastlantı olarak değerlendirilmesi sonucunu doğurur; eğer onu o yer/zamanda yaratabilseydik rastlantı da olmayacaktı.

Evrenin sonsuz kendince durgun devinimi sonsuz biçimleri yaratır. Bu biçimlerin bir-diğeri ile olan etki/tepkileşimlerinde kendi yasalarına göre sonuçlar doğururlar. Ancak sosyal doku söz konusu olduğunda fizik yasaları yetersiz kalır. Sosyal dokudaki sonsuzluk onu oluşturan kişilerin sonsuzlaşan dünyaları ile sınırsız boyutlara ulaştığında şans/şansızlık denilen olgu bir sığınak görevi görmeye başlar.

Hangi düşünceyle olursa olsun,şans ve umut daima insan hayatında olacaktır.Ve çağın gereği olarak şans oyunları oynanacak,hayaller kurulacak,sabırsızlıkla sonuçlar beklenecektir.

Elinizde olan bir bilet,geleceğinizi değiştirecek nakdi faydayı sağlayabilir.

Şans meleğinin busesi sizi de bulsun!

 

Milli Piyango sonuçları için:

http://www.millipiyango.gov.tr/sonuc.html 

 Süper Loto sonuçları için:

http://www.millipiyango.gov.tr/superlotosonuc.html 

Sayısal Loto sonuçları için:

http://www.millipiyango.gov.tr/sayisallotosonuc.html 

On numara sonuçları için:

http://www.millipiyango.gov.tr/onnumarasonuc.html 

Şans Topu  sonuçları için:

http://www.millipiyango.gov.tr/sanstopusonuc.html 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 432
: 6177
Kayıt tarihi
: 08.10.06
 
 

Med cezir içinde kafasına estiği gibi yaşayan bir havva kızı birazcık kağıt kalem aşinalığı olmas..