Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Milli rezalet

Milli rezalet
 

Fotoğraf, T.F.F. resmi internet sitesinden alınmıştır.


Söyleyecek de, yazacak da çok bir şey yok. Aslında var. Var da yok. Neyden dem vurayım bilmiyorum ki. Dört günde alınan iki yenilgiden mi? Azerbaycan’ a yenilmekten mi? Kadro seçiminden mi? Sahadaki oyundan mı? Ya da oyun sanılan rezaletten mi? Yeniden yapılanma diye çıkılan yolda şimdi tekrardan yeniden yapılanma söylemine dönülmesinden mi?

Almanya maçındaki hataları futboldan anlayan herkes yazdı. Bu akşamki, Azerbaycan maçı da futbol kamuoyumuzda “ yara sarma “ maçı olarak nitelendiriliyordu. Ne demiş atalarımız : “ Dereyi görmeden paçaları sıvama. “ Ya da ünlü bir futbol sözü : “ Maç oynanmadan kazanılmaz. “

Oysa neredeyse herkes Azerbaycan maçını kafasında oynayıp bitirmiş ve üç puanı Türkiye’nin hanesine yazmıştı. Bir de galibiyet farklı olursa kendimize geliriz diye iç de geçiriliyordu.

Almanya maçını unutamayanlar ise Türk milli takımına güvenemiyordu. Nitekim Azerbaycanlı futbolcular, milletin heveslerini kursaklarında bırakıp üç puanı alıverdiler.

***

Almanya maçı kadrosundan beş oyuncu yok. Hedef kesin galibiyet. Azerbaycan’ın kendi yarı sahasına kapanacağı düşünülüyor.

Böyle başlayan maç aslında Türk Milli takımının gayet rahat öne geçebileceği pozisyonlara da sahne oldu. Türkiye, kötü oynamasına rağmen pozisyonlar buldu. Ama bunları değerlendiremedi. Özellikle Azerbaycan Milli takım kalecisi kalesinde devleşti. Mükemmel toplar çıkardı.

Böyle rakiplere karşı golü bulamazsanız ilerleyen dakikalarda işiniz çok zorlaşır. Üstelik rakibin direncini de arttırırsınız. Bu akşam da aynen öyle oldu.

Azerbaycan Milli Takımı, çalışılmış bir korner organizasyonundan golü buldu. Türk Milli Takımı oyuncuları topu değil adamları takip ettiği için topun üzerinden atlayan her Azeri oyuncuyla beraber Türk defans oyuncuları da boş geçti. Çünkü onlar topun üzerinden atlayan oyuncuları takip ediyorlardı. Böyle bir gol yemek bile durumun vehametini gözler önüne sermeye yeter.

İkinci yarıda yapılan değişiklikler derde derman olmadı. Olamazdı da zaten. Top yapacak adamları oynatacaksın. Son on dakika Hamit’i kurtarıcı diye oyuna alman da pek fazla şeyi değiştirmez artık.

Hamit’ in girmesiyle son dakikalarda belki biraz daha hareketlendi Milli takım ama sonuç değişmedi. Türk Milli Takımının doldur boşalt yaptığı, Azerbaycan’ın savunmada olduğu bu dakikalar Türkiye’ye golü getirmedi.

Türk Milli Takımı güven vermiyor. Tel tel dökülüyor. Fizik olarak da beğenmedim. Ruh zaten gitmiş. Ülkede ve ülke dışında oynayan bir sürü başarılı oyuncu var. Artık onların da Milli Takıma çağırılma zamanı gelmedi mi? Kendi takımlarında bile formsuzluk ya da sakatlık nedeniyle oynayamayan futbolcuları milli maçlarda sahaya sürmek niye?

Artık Hiddink de sorgulanacaktır, federasyon da, oyuncular da. Oğuz Çetin de bu sorgulanmadan nasibini almalıdır diye düşünüyorum. Türkiye şu görüntüde bir turnuvayı daha kaçıracak gibi gözüküyor. Yazık, çok yazık.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..