Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Milli takım açmazı ve Fatih Terim çıkmazı

Milli takım açmazı ve Fatih Terim çıkmazı
 

Ben ne yapayım birader


Cumartesi günü oynanan Türkiye-Portekiz maçını seyredenler nasıl bir maç izlediklerini fark edebildiler mi?

Mutlaka fark etmişlerdir.

Milli takım defansı gol kurtarışlarında etkisizken, Volkan 2 ve kale direkleri 3 olmak üzere bu ikili toplam 5 net gol pozisyonunu önledi.

Hiçbir varlık gösteremeyen Servet Çetin ve Gökhan Zan nasıl olduysa sakatlandı.

Tuncay Şanlı o kadar dağınıktı ki, zarar gelmeyeceğini anlayan Portekiz Milli Takımı oyuncuları ona kendi futbolcularıymış gibi davrandı.

Hatta ikinci golden sonra ona sarılanların olduğunu söyleyenler bile var.

Emre dar alanlara saklandı, böylelikle sobelenmedi.

Portekiz 7 net gol şansından sadece 2’sini değerlendirebildi.

Teknik kadro kale direklerinin sağa ve sola 5’er santimetre daha açılması dahil, durumun nedenlerini araştırıyor. Her hareketi sonrası saçını düzelterek ekranlara poz veren Ronaldo için Portekiz teknik kadrosunun bundan böyle eğer yine Milli takım ile karşılaşırlarsa, zaten öyle olduğu için, defans yapılmaması ricasında bulunacakları da gelen duyumlar arasında.

Teknik heyetin Servet ve Gökhan’ın artık boşu boşuna sakatlanmayacağı bu futbol anlayışını değerlendireceğini umuyoruz. Böylelikle bu ikili sakatlanmaları gereken durumlarda sakatlanabilecekler.

Portekiz karşısında ortaya konan futbol nedeniyle eleştirilerin odak noktasını oluşturan Teknik Direktör Fatih Terim isabetli bir karar vererek, İsviçre maçında kadroyu değiştirme kararı aldı.

Terim’in öncelikle 90 dakika hiçbir varlık gösteremeyen Tuncay Şanlı’yı kulübeye, kendisini de tribüne gönderecek. Şanlı’nın yerine Arda Turan’ı takıma alırken, Fatih Terim’in yerine ise hiç kimseye görev vermeyeceği öğrenildi.

İlk maçta sergilediği oyunla herkesin beğenisini kazanan istenmeyen adam Kazım Kazım’ı yine orta sahanın sağ kanadında oynatacak olan Terim’in, forvette ise çift santrforla sahaya çıkmayı planladığı kaydedildi.

Büyük bir olasılıkla Semih ve Nihat’tan oluşan çift santraforu, Fatih Tekke, Ümit Özat ve diğer tüm santraforlar evlerindeki LSD televizyondan izleyecekler.

Ay - yıldızlı ekibimizde Portekiz maçında sakatlanan iki savunma oyuncumuz Servet Çetin ve Gökhan Zan’ın, çarşamba akşamı Basel’de oynanacak İsviçre maçında takımdaki yerlerini alamama ihtimalini de değerlendiren Teknik Direktör, daha önce ‘rahat’ komutunda bekleyen Emre Aşık ve Emre Güngör’e ‘hazır olun’ emrini verecek. Böylelikle bütün Emreleri sahaya sürerek İsviçre’yi şaşırtacak

Hakan Balta’yı defansın göbeğine çekip, Uğur Boral’ı savunmanın solunda oynatmasını ister misiniz?

O da öyle yapacak.

Çünkü oynanmadan kazanılması imkansız olan bütün oyunlarda fanteziden çok akılcılığın ön planda olması gerekliliğini halen kavrayamayanlar için 3 perdelik “Milli takım açmazı ve Fatih Terim çıkmazı” adlı oyunun oynanan ilk perdesi, oynanacak diğer oyunların nasıl olacağı hakkında bize bilgi verebilir.

Biz ise hep beraber "dönülmez akşamın ufkundayım" şarkısını söyleyeceğiz.

Bilet fiyatları ise 135.000 YTL olacak.

Resim www.milliyet.com.tr

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..