Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '15

 
Kategori
Futbol
 

Milli Takım hazırlık maçında: Lüksemburg : 1 - Türkiye : 2

Milli Takım hazırlık maçında: Lüksemburg : 1 -  Türkiye : 2
 

sozcu.com.tr


 
Lüksemburg’da Josy Barthel stadında, Malta’lı hakem  Alan Mario Sant yönetiminde oynanan maçta Milli takımımız Lüksenburg’u 2-1 yendi.(1.4.2015)
 
Takımlar :
 
Lüksemburg: Joubert, Chanot, Schnell, Philipps (Dk. 70 Deville), Gerson, Da Mota (Dk. 76 Laterza), Payal, Joachim, Malget, Mutsch, Jans
 
Teknik Direktör : Luc Holtz
 
Türkiye: Mert Günok, Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan, Şener Özbayraklı, Mehmet Ekici (Dk. 70 Selçuk İnan), Caner Erkin, Arda Turan (Dk. 88 Ümit Kurt), Hakan Çalhanoğlu, Kazım Kazım (Dk. 46 Volkan Şen) (Dk. 75 Eren Albayrak), Olcay Şahan (Dk. 58 Enes Ünal), Mevlüt Erdinç (Dk. 46 Umut Bulut)
 
Teknik Direktör: Fatih Terim 
 
GOLLER: 
4.dk. Mevlüt Erdinç Türkiye) 
30 Mario Mutsch (Lüksenburg)
87.dk. Hakan Çalhanoğlu(Türkiye), 
 
Değerlendirme :
 
Hollanda’yla (1-1)berabere kalmayı başarı olarak kabul eden takımımız; diğer maçlar için takımımızın diğer elemanlarını görmek için Lüksemburg ile bir Hazırlık Maçı yaptı .
 
Hollanda maçından ayrı olarak, Teknik Direktör Fatih Terim bu maçta 9 ayrı futbolcuya yer vererek, bütün oyuncularının ilerdeki maçlar için kapasitelerini öğrenmek istedi.
 
Lüksenburg’da  milli maçların oynandığı stadı olan Josy Barthel stadındaki maçta Hollanda, Almanya, Fransa ve Belçika’dan gelen vatandaşlarımız   bulundu ve milli takımımızı içten tezahüratlarla desteklediler.
 
Rakip Avrupa Futbolu içinde önemli bir yer almayan buna karşılık , Avrupa futbolunun teknik özelliklerini gösteren bir takımdı. Mümkün olduğu kadar takım oyununa sadık kalmaya çalıştılar.
 
Türk Milli takımının bu maçta bütün kapasitesini ortaya koyduğu söylenemez. Maç çok yavaş tempoda adeta bir mahalle maçı hüviyetinde geçti. Rakip öylesine zayıftı ki, bizimkiler de onların bu yavaş temposuna ayak uydurdular ve sonuç da buna uygun oldu.
 
Anladığım kadarıyla bütün futbolcular yaralanmaktan, sakatlanmaktan müthiş korkuyorlardı. Ve bütün bu maç boyunca bu tedirginlik yüzlerinden okunuyordu.
 
Milli Takımımız bir çok takımdan derlenip toplanmış bir takım hüviyetinde olduğundan hiçbir zaman bir “Takım Oyunu” gösteremediler. Birbirlerinin oyun tarzına alışık olmadıkları için, kim kime pas verebileceğini çoğu kez bilmiyordu. Bu yüzden pasların çoğu rakip oyuncuların ayaklarına gidiyordu.
Aslında Lüksemburg takımı çok önemli fırsatlar ele geçirdi ama bunlardan yararlanamadı. .
 
Her iki takım da bu maçı ciddiye almayınca; koşmaktan çok, durarak oynanan çok tatsız bir prova halinde geçti bu maç.
 
Bir Hazırlık Maçı niçin alınır? Yeni teknik ve taktiklerin uygulanması için. Peki bu milli maçta hangi ciddi stratejik taktikler uygulandı derseniz, onu herhalde futbolcular da bilmiyordur. İşte çıktılar ve oynadılar. İşte o kadar… 
 
Kazanmadılar mı? Kazandılar ama, Lüksemburg gibi bir takıma karşı alınan bu sonuç yeterli midir? Yeterli olmaktan öte belki de komiktir. Bu kadar iddialı bir takımdan biz 11-0 gibi bir sonuç niçin beklemeyelim. .. Ama boşuna, takım futbol oynamadı ki, sahada gezdi, dolaştı, biraz da topa vurdu… İşte o kadar.
 
Bence gerçek gücümüzü görmek için daha ciddi takımlarla maç almalıyız. 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..