Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Milli Takım kaybetti. Vay biz nasıl kaybederiz arkadaş?

Milli Takım kaybetti. Vay biz nasıl kaybederiz arkadaş?
 

İNTERNETTEN ALINTI FOTO


Yorumlara bakmadan kendimce bu satırları yazıyorum. Sadece dün akşam kısa bir süre TV izledim.

Hiddink çok eleştirildi. Maç oynandığı esnasında ve maçın sonucu da 3- 0 olupta silik bir futbolda oynandıktan sonra kadro seçimi eleştirilir. Sert bile olsa normaldir. Dersler çıkarılır.

Aslında muhtemelen ilerleyen günlerde oklar Oğuz Çetin üzerine dönecektir. Çünkü Özer'in takıma alınmasını Oğuz - Aykut ikilisi kararlaştırdı diye bir iddia gündeme gelecektir. Peki bu iddiayı ortaya atacaklar maçta sahanın en iyisi Özer olsaydı aynı sözlerle bu iki teknik adama övgüler yazacaklar mıydı?

Bana göre kesinlikle hayır övgü asla olmayacaktı. Özer ropörtajlarda bir numara olurken, seçenlere helal olsun olmayacaktı.

Maçta Milli Takım kötü ve silik oynadı. Kolay goller yendi. Volkan'ın son goldeki hatası sanssızlık ve beceriksizlik ile birlikte konsatrasyonun düşük olduğunun göstergesidir.

Peki gelelim gerçeklere... Milli takım Almanya'ya Berlin'de yenilmesi normal sonuç değil midir? Takımlarımızın ve oyuncularımızın durumu meydanda iken, FENERBAHÇE GALATASARAY TRABZONSPOR AVRUPA'DAN ELENMİŞ, BURSASPOR Şampiyonlar lig'inde 2 maçta 0 puan ile SONUNCU İKEN HANGİ TAKIMDAN MUHTEŞEM OYNAYAN OYUNCU VARDI ?

Form düzeyi düşük ve ligin havası ısınmadığı için birazda şanssız bir dönemde oynadık. Gerçekte son dönemde iyi Türk oyuncu yetişmiyor. Son dönemde Sercan biraz oynadı 10 milyon Euro isteniyor. Haketti mi? Bence daha bu kadar kalitesini gösteremedi.

Maçta sadece Bursaspor'dan Volkan sol tarafta oynamalıydı . Hamit ise ortada serbest oyuncu olmalıydı. Bu detay belki biraz daha iyi görüntü vermemize sebep olabilirdi. Ama asla Almanya yı orada yenemezdik. Çünkü daha iyi kadroya sahipler. Bakmayın yourmcuların geyiklerine... Bu Almanya Dünya kupasında Arjantin ve İspanya ile birlikte kupayı kazanacak en iyi takımdı. İngiltere'yi sürklase ettiler.

Milli takımda defans kurgusunda uzun süredir bir sıkıntı var. Servet bu kadar oynar. Daha büyük bir oyun kimse beklemesin. Ömer zaten yıllar sonra Milli takımda yeni oynamaya başladı. Muhteşem bir oyun ondanda beklenmesin. Bu oyuncu ile Bursaspor 4 gol yedi Valencia dan hemde kendi sahasında yedi. Eleştirmek adına değil, kapasiteleri bu kadar..

Arayış içinde geç kalındı. Çünkü grup maçları başladı. Bu oyuncu kadrosu ile devam edilecektir. Belki 1-2 oyuncu takviyesi yapılır.

Türk insanı olarak bizler çabuk demoralize oluruz. Hemen karalar bağlarız. Asla bu bir oyundur. Kaybetmekte var kazanmakta diyemeyiz. Bakıyorum HİDDİNK için hemen Milli takımı bırakması için başlamışlar. Ya arkadaş Hiddink şu anda ilk 5 özel teknik adamdan biridir. Milli takımı bıraktırdığınız F.Terim bu ülkenin gelmiş geçmiş en önemli 2-3 teknik direktöründen biri belkide ilkidir. Ülke futbolu başarı yakaladıysa Fatih hocanın rolü büyüktür. Neden yolladınız konuşmalarınızla?

SONUÇ OLARAK, BAŞARISIZLIKLARI DA NORMAL KARŞILAMALIYIZ. ALMANYA MİLLİ TAKIMINA BERLİNDE YENİLMEK NORMALDİR. ASLA SÜRPRİZ DEĞİLDİR...

O halde bu patırtı neden? Çünkü başarısızlıktan nemalanan bir toplum olduk.

Birbirimizle sohbet bile edemeğimiz futbolu fanatizm olarak görüp egolarımızı hatta kinlerimizi kendi üzüntülerimiz bile futbola endeksliyoruz. Düşündüğünüzde çok insanın böyle yaşayıp böyle davrandığını göreceksiniz..

Ya basketbol millitakım için yapılan prim eleştirilerini utanarak ziledim. Yuh be sizlere... AYIP YA ÇOK AYIP... MİLLİ TAKIM OYUNCULARI BU PARAYI HAK ETTİLER... BİR DAHA TORUNLARINIZA BÖYLE BİR BAŞARIYI ASLA ANLATAMAYACAKSINIZ BİLİNİZ... BÖYLE BİR BAŞARI BİR DAHA YAKALANAMAZ... ASLA... ÇÜNKÜ ÇOK BÜYÜK BAŞARIDIR. BASKETBOLDA ZİRVEDİR. ELEŞTİRENLER BIRAKIN TAKIM O PARANIN FAZLASINI HAK ETTİLER DOYA DOYA HELAL OLAN PARALARINI HARCASINLAR...

SAYGILARIMLA... TOPRAK SARI

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..