Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '14

 
Kategori
Futbol
 

Milli Takım niye çöktü?..

Milli Takım niye çöktü?..
 

turkiyegazetesi.com.tr


Gerçek bir milli takım oluştu mu? Her şeyden önce bu soruyu sormak gerekir.
 
Kimini İspanya’dan getir,  bir ikisini Almanya’dan … Çoğu kez bir arada olmayan insanlar gelsinler Milli Takım’ı oluştursunlar. Biraz zor..
 
Acaba bizim Milli Takım’ımızın ruhu var mı? Ruh nedir ki… yenilir mi içilir mi? Eskiden Milli takmlar saha çıkar, Allah için, Lillah için, millet için oynar… Formalarından, maç bittiğinde şıkır şıkır su akardı; alınlarından da ter. Peki, şimdi. Milli Ruh var mı? Vatan, Millet aşkı… Öyle şeyler artık çok gerilerde kaldı!
 
Peki yenilgilerin nedenleri neler? Kendimizce şöyle ayaküstü bir analiz yapalım. Nedenleri görmeye çalışalım: 
 
1. Milli .Takım, fena halde sağdan soldan toplama insanlar Kendi takımlarında iyi olabilirler  ama, bir araya geldiklerinde ne yazık ki uyum gösteremiyorlar.
 
2. Takımlar artık takım değil. Her takımda Türk kalmadı. Altı yedi tane yurt dışından gelen toplama insan oynuyor.  Takımların ruhu yok ki, Milli Takım’ın ruhu olsun. Tümü de Paralı Aksarlar. Peki bu durumda sonuç ne olabilir?
 
3. Milli takımı gençleştiremiyoruz. Hala 30’un üzerinde bir çok  insandan medet umuyoruz.
 
4. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, fazlasıyla rahatladı. “Benden büyük yok..” havasına girdi. Son milli maçta 4 gol yedikten sonra bile :  “İyi oldu. Bu bize ders olsun..” demeye getirdi. İyi de bu kaçıncı ders. Sırtımız yerden kalkmıyor ki…
 
4. Gençler var, Milli Takım’a girmek için sıra bekliyorlar. Umutları var ama, bir türlü sıra gelmiyor.
 
5.Kimse Milli Takım’a laf söylemeye, akıl vermeye cesaret edemiyor.. Tıpkı Fenerbahçenin tavrı, Milli Takımda da var. Yani “ Yan bakana yan çakarım..” tavrı
 
6. Kimse Milli Takım’ın yüksek bir moralle oynadığını söyleyemez. Kim takımın moralini düzeltecek. Bunun için neler yapmak gerekir. Kimse bilmiyor.
 
7.  Takımın beynine, Teknik direktöre milyonlarca dolar ödeniyor. Peki, futbolculara ne kadar? Bizim futbolcular alışmışlar.. Ne kaa.. ekmek… O kaa köfte… Niye oynasınlar ki? Maaşları ne kadar; kazansalar ne alacaklar; kazanmasalar ne kadar? Onun için fark etmiyor.
 
8.Takım hangi taktikle; strateji ile oynuyor. Bunları gerçekleştirecek, anlayacak insanlar var mı?  Yoksa , atıyorlar ortaya bir top.. Koş Allah koş… Bütün taktiğimiz bu ? Olamaz yahu!
 
9. Milli Takım’ın bir danışman ekibi var mı? Şöyle üç , beş kişilik. T:Direktörün arada sırada akıl aldığı? Kim Fatih Terim mi akıl alacak? Haydi canım sizde. Fatih’ten büyük var mı? Fatih her şeyi bilir.  Ondan sonra takım 4-0 yenilir. Ve hep yenilir. 
 
10.  Milli Takım’ımız ne yazık ki, diğer takımlarımız gibi, bir türlü  “Takım” olamıyor. Her biri bir yerden geldiği için mi; henüz belli bir futbol ekolüne aşina olmadıkları için mi? Herkes belli ki kafasına göre takılıyor. O zaman da karşı taraf adamı dağıtıyor.
 
11. Hiç istenilmeyen bir oyun şekline döndük. Herkes sonunda dönüp, tek adama bakıyor  (buna Terim dahil…) Aman Arda… Ne olur bizi koyma darda…  Arda ne halt etsin.. Milli Takımın bütün Mehmetçikleri dururken; Arda nasıl oynasın. Arda’nın futbolu, ancak oynayan, koşan, aklını kullanan bir takımda işe yarar. Yoksa, herkes durup topu seyrederse , Arda nasıl kurtarır takımı be. Hele Arda son günlerde kendi durumunu kurtarmak peşindeyken.
 
12. Bizim oyuncuların fiziki güçleri hiçbir zaman istenilen düzeyde olmuyor. Niye? Bilmiyorum. Yoksa Reina’yı antrenman sahasından daha çok mu ziyaret ediyorlar. Hepsinde bir güçsüzlük var. İlk 29 dakikadan sonra, hepsi de Teknik Direktör’ün gözünün içine bakıyorlar. Aman aman bizi oyundan alsınlar, diye. Olmazsa sakata yatıyorlar. Yada, kırmızı kartla, haydi eyvallah! Tam  Emre taktikleri… Gerçi onu Kırmızı kartla atacak hakem anasının karnından kolay kolay doğmamıştır ama… Neyse bu başka konu!
 
Milli Takım da, ana partimiz gibi uyutma taktikleri ile, işini sürdürüp gidiyor. Yenilgiler kibarca , normalmiş gibi karşılanıyor.  Biz ebedi  olarak Brezilya’yı yenemezmişiz gibi millet kabulleniyor. Ve işler ala ala hey.. gidiyor.
 
Kim itiraz edebilir ki…
 
Kim söz söyleyebilir ki? Kim Terim’i eleştirmeye cesaret edebilir ki… Ayda 900 bin euro alıp , politikacı sofralarında ha ha, hi hi ile gün geçiren kişiyi kim eleştirmeye cesaret edebilir.
 
Millet Aksaray’larda oturup, sonra, “Ee Fatih Terim’mi gol atacaktı..” diye söylenenleri hayretle seyrediyor…
 
Bir yanda uşaklar, toplanıp bir gecede 6 bin zeytin ağacını hop kesip yere indiriyorlar. Devlet katında hiçbir ses yok…
 
Milli Takım da dört gol yiyor. Artık millete her şey çok normalmiş gibi geliyor. Çünkü milletin sırtı hiç yerden kalkmıyor ki…
 
Çünkü biz artık öyle olduk. Salla başını , al maaşını…  Yada böyle…
 
Acaba, biz nasıl bir toplum olduk. Bilemiyorum. 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..