Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Milli Takım ve iflas eden Fatih Terim

Milli Takım ve iflas eden Fatih Terim
 

Bir kere daha futbol


Bu satırları yazdığı sırada Belçika-Türkiye maçı henüz bitmemişti ama görüne köy kılavuz istemez örneği yine sistemsiz kimin ne yaptığı belli olmayan mahalle futbolu oynayan bir takım var sahada. 35 yaşındaki Yusuf ile 33 yaşında ki Ceyhun’dan medet uman bir takım.Yazık insanın isyan edesi geliyor. İspanya dışında dişe dokunur bir takımın olmadığı bir guruptan çıkamadık. Üstelik böyle olacağını aylar öncesinden söyledik. Felaket bağıra bağıra geldi. Belçika takımı Dünya kupasına gidemeyeceğini anlayınca hocasını değiştirmiş.

Hoca da takımın 8 futbolcusunu değiştirmiş. Genç diri agresif bir takım yaratmış. Hocanın sisteminin izleri takımda görülüyor. Top rakipteyken nasıl savunma yapacağını biliyor. Hücum esnasında ise kim nereye koşacağını çok iyi biliyor. Fatih Terim’in dört yılda yapamadığını adam bir ayda yapmaya başlamış.Bizde ise Beşiktaş’ta aylardır eleştirilen formsuz zaten özellik olarak tek forvet oynayamayan Nihat ilerde tek forvet. Anlaşılan Fatih Hoca Mustafa Denizli’ye özenmiş.

İlkyarı ileri giden toplar bilardo topu gibi geri geliyor. Koca 45 dakikada pozisyonumuz yok. Sağda ise Gökhan Hamit uyumsuzluğu üst düzeyde. Gökhan ileri çıkınca Hamit onun yerini dolduramıyor. Kazım- Gökhan dururken böyle bir ikiliyi ancak Fatih Terim yaratır. İkinci yarı ise takım biraz daha toparlanıyor ama Fatih Hoca yapacağını yapıyor yine. Kurtarıcı olarak 35 yaşındaki Yusuf’u alıyor. Yusuf da hocasını utandırmıyor ve tek bir olumlu hareket yapmadan maçı bitiriyor!. Önümüzde ki günlerde ne olacağını ben size söyleyeyim. Fatih hocanın medya yalakaları yine Fatih Hocaya uyduruk transfer haberlerine yer verirler. Fatih hocada TFF ısrar etti 2012 ye kadar takımın başındayım diye üzerine üstelik birde fedakar insan pozisyonlarında demeçler verir. Biz de bu takım ne zaman çağdaş futbol oynayacak diye daha çok bekleriz. Futbolumuz bekleyen bir tehlikeyi burada belirteyim.

1990 ve 2000 yılların başında Avrupada yetişen ve Avrupa anlayışa göre yetişmiş futbolcular sayesinde (Fatih Hocanın veya Mustafa Denizlinin başarısı değil) başarılı olan takımın sonuna gelindi. Artık Mesut Özil gibi yeni yetişen starlar artık bizi tercih etmiyor. Yurt içindende Avrupa çapında da futbolcu yetişmiyor. Fatih Hoca'nın yerine sistemi bilen felsefesi olan ve ekol yaratabilecek yeni bir hoca gelmezse bu iş bitti demektir. hep beraber Avrupa veya Dünya şampiyonası gibi turnuvaları unutalım. Fatih Hoca son sözüm sana. Eğer bu ülkeyi seviyorsan takımı bırak. Bu iş seninle olmuyor. Hatta mümkünse futbolu tümüyle terk et. Medyada ki taraftar yazarlarınla belki kamuoyu yaratır yılda 2, 5 milyon para almaya devam edersin ama senin anlayışına göre Türk futbolu biter. Bana 2012 yılında benzer satırları bir daha yazdırma lütfen.

Saygılarımla

Ali İhsan Uğuz.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 72
: 2174
Kayıt tarihi
: 11.04.08
 
 

3 Ocak 1958 doğumluyum. S.Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışmaktayım. Edebiyat ve sinema ilgim ..