Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '07

 
Kategori
Futbol
 

Milli Takım Yunanistan’a yenilerek son iki maçı mucizelere bıraktı..

Milli Takım Yunanistan’a yenilerek son iki maçı mucizelere bıraktı..
 

Ne kadar da umutlu gitmiştik, ne olursa olsun zayıf takımlara alınan beraberlikler, hiç farketmezdi, yenecektik kendi evimizde Yunanistan’ı hem moral hem de son iki maça Avrupa şampiyonasına gitmek adına avantajlı bir duruma gelmek istiyorduk. Ama karşımızdaki Yunanistan Milli Takımı akıllı ve sağlam defansı sayesinde, ayağa oynadıkları basit ve sade futbolla malesef İstanbul’da Milli Takımımızı 1-0 yenerek, Avrupa Şampiyonasına gitmeyi son iki maç kala garantilediler.

Maça Mercedes’ten arkadaşlarla gittiğimizde, büyük ümitlerle girdik. Seyirci türbünde tek vücut olmuştu, ama sahada malesef milli futbolcularımız olamadılar, bir türlü Yunanistan defansını geçemediler. Defansta yapılan basit hatalar, orta sahada top kayıpları, ileride ise girilen bir iki gol pozisyonu acemice harcanarak mağlubiyetin hazırlanmasında baş faktör oldu.. Gerçi yenilen gol tekrar seyredildiğinde bariz ofsayttı.

Seyirci maçtan önce tezahüratlarla teröre lanet okuduğunda türbünler tek vücut olmuştu. Hele 15 şehidimizin eski açık türbün de tek tek isimleri okunduğunda her isimden sonra diğer türbünlerin hep bir ağızdan”BURDA” diye inlemesi gerçketen görülmeye değerdi. İnanın bu tablo karşısında gözyaşlarımı tutamadım. İşte bir ulusun tek vücut olduğu andı..

Yine yenilen golden sonra futbolcularmızın ayağına her top gelişinde yuhlamaları, sadece Mehmet Aurelio topu aldığında alkışlamaları değişik bir tablo oluşturdu. Zaten Fatih Terim’i bir türbün “istifa” derken, bir türbün “imparator”diye tezahürat yapması, hele maç çıkışında tv kameralarının özel buldukları 6, 7 kişilik guruplara “Fatih terim istifa”diye bağırtmaları enteresandı.

Zaten bu Fatih Terim veya başka bir Teknik Direktör sorunu değil, çünkü Türk futbolu istenilen hamleleri yapamayarak, alttan geriden yeni jenerasyon yetiştirilemeyerek bugünkü duruma gelinmiştir. Burda baş sorumlu Futbol federasyonu dır. Çünkü geleceği görmeyerek, kısır döngülerle hiç birşey halledilemeyeceği ortaya bir daha çıkmıştır.

Yapılması gereken bir an önce doğru hamleler atılmalı, ama sanırım bu saatten sonra Milli Takım işini mucizelere bırakarak artık gerçek hedeflerimizi belirlememiz gerekir.

Ama ulus olarak mucizelere inanıyoruz, niye olmasın iki maçı kazanıp Avrupa Şampiyonasına gidebilirmiyiz acaba?

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..