Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Milli Takım

Milli Takım
 


Rıdvan Dilmen Milli Takım Teknik direktörü olur mu?

Gazeteler sayın Fatih Terimin istifasından beri milli takım yöneticiliğine bir çok aday önerdi. Demekki bir arayış var. Biz erkekler “futbola meraklı isek ki çoğumuz öyledir” en iyi teknik direktörden bile futbolu daha iyi biliriz. (!) Hepimizin futbol bilgisi, futbol ön sezisi üst düzeydedir. Sanki takımla biz 24 saat berabermişiz gibi sert ve kesin yorumlar yaparız. Bu özelliğimize dayanarak, milli takımımızın müstakbel teknik direktörünü belirleme çalışmalarına katkı yapalım dedim.

Milli takım için yabancı bir hoca bence uygun değil. Hidding gibi bir istisnai örnek olsada dünyada genellikle ulusal takımları kendilerinden biri yönetiyor. Sebebi de mantıklı. Kulüp takımları gibi teknik direktör zamanının tamamını oyuncularla geçirmiyor. Zamanının tamamını kulüp oyuncuları ile geçiren yabancı çalıştırıcıların bile uyum sorunu oluyorken, belirli dönemleri milli oyuncularla geçiren bir yabancının onları anlaması biraz zor.

Yerli teknik direktörler içinde denenmişleri tekrar denemek yanlısı değilim. Üstelik ortadaki çalıştırıcılar birer kulüp çalıştırmakta olduklarından, oyuncu kayırıyor gibi eleştirilere maruz kalabilirler. Bu da zaten çok zor olan bu görev için bir handikaptır.

Rıdvan Dilmen yaptığı iş gereği dünya ve Türkiye futbolunu yakından ve ciddi olarak takip eden bir çalıştırıcı. Oyun okuma yeteneği oldukça yüksek.

Futbolculuk kariyeri de başarılarla dolu. Futbol hayatında hemen hemen hiç kart görmeyen sayın Dilmen bizim milli takım oyuncuları için iyi bir örnek olabilir. Üstelik futboluna saygı duyulan teknik adamlarn başarılı olduğu da bir gerçek

Rıdvan Dilmen daha önce milli takımda çalıştırıcı olarak bulunmadı. Bu da onun federasyon ve oyuncularla kuracağı ilişkide elini bağlayacak bir şeyinin olmadığı demektir ki bence önemli bir artıdır.

Muhakkak ki Türkiyede milli takım için bir çok teknik direktör alternatifi olabilir. Bence Rıdvan Dilmen’in başarılı olmamasına bir neden yok.

Bu yazıyı yazmamdaki en büyük amaç siz değerli okurlarında yorumlarınızla bir tartışma ortamı oluşturmak. Milli takım hepimizin. Bizlerin de bir katkısı olur belki.

Osman Tamtürk

Pazar, 18/10/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..