Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '08

 
Kategori
Futbol
 

Milli Takımımız ve hayal kırıklıkları

Milli Takımımız ve hayal kırıklıkları
 

Milli Takımımızın forması, Kırmızı - beyazdır.


Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyor.

Mili takımımız, bir çok yönden hayal kırıklığı yaratıyor.

1 - Milli takımımızın forma değişikliği pek hoş olmamış. Kırmızı ve beyaz, rengini bayrağımızdan alan ulusal bir rengimiz. Derhal bu değişiklikten vazgeçilmelidir. Yeni formanın çağrışımları hiç iç açmıyor. Dünya üçüncülüğünü, kırmızı beyaz renklerle aldık, Dünya bizi öyle tanıyor. Kendi markamızı kendimiz yok etmek üzereyiz.

2 - Milli Takımımız, Dünya üçüncülüğünden sonra kendisini yenileyemedi. Sermayeden yedi. Her maça değişik kadro ve sistemle çıktık, ne yaptığımız belli değil.

3 - Hazırlık maçları Milli Takımlar için önemli maçlardır. Hiç bir Milli Takım yenilmek istemez. Hazırlık maçlarında bir plansızlık, disiplinsizlik var gibi gözüküyor.

4 -En önemlisi, Milli Takım geleceğe yönelik fazla bir umut vermiyor. Milli Takım bir sistemsizliği yaşıyor gibi gözüküyor.

5 - Bireysel yeteneklerimizin takım oyununa uyumu iyi sağlanamıyor. Bireysel becerilerden medet umuyoruz.

Her maçtan sonra önümüze bakıyoruz tekerlemesini dinleye dinleye usandık. Aldığımız yol bir arpa boyu

Avrupa şampiyonasına yaklaşık iki ay kaldı. Henüz oturmuş bir takımımız yok. Oynayan futbolcular uzun süre bir arada oynamamış gibi...Kısacası şampiyonaya hazır bir takımımız yok. Bunun sorumlusı teknik adamlardır.

Bu kalan sürede takımın kadrosu tam olarak oluşturulmalı, bir arada çok sayıda hazırlık maçları yapmalıdır. Bu şimdiye kadar çoktan yapılmalıydı.

Avrupa Şampiyonası kadrosunda öncelikle olmaması gereken futbolcuları şu şekilde sıralayabiliriz.

Hakan Şükür, Rüştü, İbrahim Toraman, Hüseyin, Ümit Karan, Selçuk, Tümer, Fatih Tekke

Milli Takım kadromuzda mutlaka olması gereken futbolcuları da şu şekilde sıralayabiliriz.

Tuncay, Nihat, Volkan, Uğur Boral, Servet Çetin, Emre Belezoğlu, Mehmet Topuz, Semih, Gökhan Zan, Gökhan Ünal, Hamit Altıntop, Aurelio, Arda, Nuri Şahin

Televizyonların başında izlediğimiz Belerus maçında, Milli Takımımız bir varlık gösteremedi. Maçın sonucu önemli değil ama ortaya konulan oyunun hiç iyi bir yanı yoktu. Sanki Şampiyonaya Belerus takımı hazırlanıyor gibiydi.

Kısa zaman kalsa da, Teknik ekibin takıma bir çeki düzen vermeleri gerekiyor. Yoksa Avrupa kupalarında nal mıh toplayabiliriz.

Avrupa'da, seyircisi sıkıntısı çekmeyeceğiz. Türkiye dikkatli, planlı, ciddi şekilde çalışmalarına devam ederse şampiyonadan çok iyi sonuç alabilir. Çok teknik ve yetenekli futbolcularımız var. Yeter ki bu oyuncular takıma tam olarak adapte edilsin, motivasyon sağlansın, seyirci desteğiyle de başarının gelmesi kaçınılmaz olur.

Milli Takımımıza başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..