Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Milli takımın gazı yok

Milli takımın gazı yok
 

Milli takımın oyunun skoruna itiraz edecek oyunculara ihtiyacı var.


Av'lı,Avcı'lı başlık ya da cümle kullanmayacağım,baştan söyleyeyim.Romanya ile Türk futbol tarihinin açılış maçında başlayan rekabetimizin üzerinden 89 yıl geçmiş.Bir 89 yıl geçse nasıl futbol oynarız bilemiyorum.Brezilya yolunda mutlaka yenmemiz gereken rakibimize dişimizi geçirecek hamleleri ilk yarı boyunca bir türlü yapamadık.

En canlı ve istekli oyuncumuz Emre'nin dışında skora itiraz eden kimse yok.Hamit sanki Real Madrid'den değil de Kayserispor'dan milli takıma seçilmiş gibi.Hiçbir varlığı yok.Umut tek forvet oynuyor ama yarım yamalak organizasyonlarda topla buluşamıyor.Arda sanki hazırlık maçındaki gibi rahat.

Hakem Howard Webb 17.dk.'da Emre'ye yapılan faule kart vermeliydi.Maçın genelinde ise adına ve kariyerine uygun maç yönetti.Şenes Erzik'in Türkiye maçlarına alt kategori hakem atanmamasında etkisi varsa teşekkür edilmeli.

Bir de tribünlerdeki hareketsizlik çok ilginç.Saracoğlu gibi rakibi baskı altına alan bir stadda "saldır milli takım,ooooley'den" başka bir tezahürat yok.Takımını "gaza" getirecek,rakibi boğacak bir ortam maalesef ilk yarı boyunca oluşturulamadı.Romanya en rahat deplasmanlarından birini oynadı.

Romanya 45+1 de attığı golü bir iki deneme sonrası tabelaya yazdı.Bir türlü önlem alamadık.63'de benzer pozisyonda 2-0 olabilirdi ama te sahada ne tribünde "tık"yok.Tribünlere bir sözüm daha var,o da takım formasıyla milli maça gelmesinler.Milli takım forması www.tff.org'da 60 TL'ye kargo bedelsiz satılıyor.Alacak paran da yoksa evinde kırmızı ya da beyaz bir şeyin demi yok kardeşim?

80.dakikada faullerde 11-11 eşitlik var,düşünün tempo ve oyunun sertliğini.Semih'in kornerden gelen topa vurduğu ve kalecinin çizgiden çıkardığı pozisyon,Arda'nın ikinci yarıdaki cılız şutu hariç oyunda yokuz.Bir de 90+5'de yan topa Nuri Şahin'in dengesiz vurduğu kafa şutu.Romanya'nın ise net 3 pozisyonu var.

Nuri Şahin ve Caner ilk onbirde olmasa bile mutlaka 1-0 geriye düşülen ilk yarının ardında oyuna girmeliydi.İlk A milli maçını oynayan Emre Çolak yerine bu ikili daha verimli olabilirdi.

Abdullah hocanın Macaristan maçı öncesi başını ağrıtacak bir oyun oldu.Zor günler Abdullah hocayı beklerken bir dünya kupasını daha kaçırma riskimiz büyük.Dikkat!!!

Maçın adamı:Romanya teknik direktörü Victor Piturca;istediğini aldı.Vasat bir takım olmasına rağmen çok disiplinli ve dengeli oynadı.Biraz daha becerikli olsalar tarihi bir mağlubiyet alabilirdik.

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..