Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '11

 
Kategori
Spor
 

Milli takimin iki yüzü

Milli takım ile ilgili iki ayrı durum var. Bunlardan birincisi grubun ikinci sırada tamamlanması, ikincisi de kapasitenin çok altında bir oyun sergilenmesi.

Bu iki durum ilk bakışta birbiri ile çelişiyor gibi görünse de aslında ortada bir çelişki olmadığı gibi bu iki gerçek birbirini destekler nitelikte.

Zira kötü oynarken kısa vadeli hedefe ulaşmak mevcut potansiyelin ne denli yüksek olduğunu gösteriyor. Nitekim bu potansiyel ve özellikle motivasyonla birleştiğinde ortaya öenmli bir güç çıkıyor;tıpkı Avusturya ve Belçika maçlarında olduğu gibi.

Fakat gönül ister ki milli takımımızın daha uzun vedeli planları olsun. Avrupa’da yetiştiklerinde ağzımız açık kalarak seyrettiğimiz Türk fidanları kendi vatanlarında da yeşersin ve ortaya Almanya karşısına çaresizleri oynayan değil onlara kafa tutan bir milli takım çıksın. Zira bugün her ne kadar play-off’a katılıyor olsak da bu bu durum milli takımımızın hâlâ kadrosunu oturtamadığı, Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi elindeki değerli oyuncuları gerçek yıldızlara dönüştürecek alt yapıyı bulundurmadığı ve genel olarak organizasyon sorunları yaşadığı gerçeklerini ortadan kaldırmıyor, kaldırmamalı.

Sonuç olarak milli takımın grubu beklendiği gibi ikinci sırada bitirmesi bir başarıdır ve bu iş başlı başına kutlamayı hak ediyor fakat önümüzdeki yıllarda amacımız yere daha sağlam basabilmek olmalı ve herhangi bir zaman korku filmleri görmemek için yapılması gerekenler altyapılara önem vermek,bu altyapılada  doğru teknik direktörlerle çalışmak, her  ilde en az bir futbol akademisi kurmak ve günün sonunda bugünkünden çok daha öngörülebilir, oynadığı maçlarda çoğunlukla favori gösterilen takım olabilmektir.

Avrupa’da bunu yapabilecek çok az sayıda ülke var ve biz bunlardan biriyiz; keşke kıymetini bilebilsek!

Diğer taraftan elde ettiğimiz ikincilik için Almanya dahil hiçbir takıma herhangi bir şey borçlu değiliz. Çünkü Almanya aldığı 10 galibiyetle bizim grubun etkisiz elemanı olduğu gibi bizim Belçika'yı geride bırakmamız da tamamen onlardan aldığımız dört puanın sonucudur.

UEFA'nın ülke sıralamasını güncellemesinin ardından seri başı olamadığımız gerçeği göz önüne alındığında bizim için çekeceğimiz kura, İrlanda Cumhuriyeti dışında, aslına bakılırsa çok fark etmeyecek fakat kesin olan bir şey var ki, seri başı takımların eşleşmeyi en son istedikleri takım biziz.

http://twitter.com/#!/cannizamoglu

can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..