Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

MİLLİGAZETE’den Erdoğan’a sert eleştiri; ‘Hadi ordan!’

MİLLİGAZETE’den Erdoğan’a  sert eleştiri; ‘Hadi ordan!’
 

MİLLİGAZETE'nin 1Ekim baskısı


‘Küresel Irkçı emperyalizme hizmet ederek Erbakan’ın yolunda yürünmez. O, islam birliği dedi, D-8’i kurdu; siz ise BOP ve medeniyetler ittifakı eşbaşkanlığına koştunuz.’  alt başlığı ile Milli Gazete’de yer alan 8 sütuna manşet olan haberde Erdoğan'a sert eleştiriler yöneltildi. 

 

 Haberde Başbakan Erdoğan’ın,  “Bizim yolumuz, merhum Adnan Menderes’in, merhum Turgut Özal’ın, merhum Necmettin Erbakan’ın yoludur” sözleri ‘ilginç ve tuhaf’ olarak  ifade edildi.

 

“28 Şubat'ta Erbakan'a haksızlık yapıldı” açıklamasından dolayı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu samimiyetsizlikle suçlayan Erdoğan’a yüklenildi.

 

Erdoğan’ın “Yolumuz Merhum Erbakan'ın yoludur” sözleri samimiyetle bağdaşmayacak bir başka açıklama olarak değerlendirilerek; “Sayın Başbakan, 10 yıllık iktidarınız döneminde Erbakan Hoca’nın ömrünü adadığı ideal ve hedeflerine karşı savaş açtınız. Özal’ı ve hatta Menderes’i bile istismar ederken konu Erbakan ise orada bir durun!” diye sert ifadeler kullanıldı.

 

Erdoğan’a yönelik eleştirilerin sıralandığı haberde satırbaşları;

“Erbakan, Çırağan'da 8 İslam ülkesiyle D-8'in kuruluş sözleşmesini imzalarken, siz Papa X. Innocenzo'nun heykelinin önünde Roma’da AB Anayasası'nı imzaladınız.”

 

“Erbakan’ın yolunda, BOP Eşbaşkanlığı, Medeneyitler İttifakı Eşbaşkanlığı olamaz!”

 

“Erbakan'ın yolunda vatan toprağını yabancıya para karşılığı satmak da yoktur!...”

 

“Siz Irak'ın işgaline yardımcı olmak üzere 80 bin amerikan askerinin Türkiye'de konuşlanması için 1 Mart Tezkeresi hazırladınız, Erbakan ise bizzat yürüttüğü girişimlerle bu tezkerenin Meclis'ten geçmesine mani olarak Türkiye’yi büyük bir vebalden kurtardı. Siz ise hem bir genelgeyle havalanı ve limanları Amerikan ordusunun kullanımına açtınız hem de tezkereye 'hayır' oyu veren bütün vekillerinizin üzerini bir sonraki seçimde çizdiniz!”

 

“Erbakan memura %300 zam verdi.. AKP’nin 10 yıllık döneminde dolar milyarderleri artarken; işçi, memur, ve emekli için ise simit hesapları yapıldı.”

 

“..10 yıl boyunca boşanmalar arttı, fuhuş legal hale getirilerek ahlak ve maneviyat çökertildi. 2002-2010 yılları arasında fuhuş suçları yüzde 220 arttı. Irza geçme, çocuklara cinsel taciz suçları da yüzde 125 oranında artış gösterdi.”

 

“AKP iktidarının son 5 yıllık döneminde devletin faize ödediği para 279 milyar lira oldu. 2007'de faizden 14.6 milyar lira kazanan bankalar, 2012'nin ilk 7 ayında kazançlarını ikiye katladılar ve 29 milyar liraya çıkardılar. Son 5 yıllık süreçte bankaların net kârı da 100 milyar lira oldu. Benzin 5 liraya ulaştı.” Haberin ayrıntıları için buraya tıklayınız.

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..