Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '08

 
Kategori
Haber
 

Milliyet 02.09.2008: Muhalif gazeteci gözaltında öldürüldü

Milliyet 02.09.2008: Muhalif gazeteci gözaltında öldürüldü
 

Gazeteciler olmasa; insanın ve insanlığın bu dünyadaki binbir çilesini nereden bilebiliriz ki?!..


Öldürülen muhalif gazeteci bir Rus gazeteci. Tek suçu(!) muhalif olmak!.. Gazeteciler insanlığın birer kahramanı oldukları kadar, insanlığın vicdanıdırlar... Onlar, gördükleri vahşetin fotoğrafını çekerler; filmini kameraya kaydederler. Onlar, gördükleri yanlışları yazarlar. Onlar, korkular salan korkaklardan korkmazlar; canlarının tehlikede olduğunu bilseler de...

Gazetecilere; ben, bu yüzden yeryüzünün kahramanları diyorum...

Televizyonun karşısında haber izlemek başkadır; izlenen o habere tanıklık etmek başkadır. Zordur bu mesleği layıkıyla yapmak... Hemen her gazeteci görev süresince sayısız kere tehdit alır. Hiçbiri korkmaz. Korkmadan yaparlar görevlerini ve korkmadan ölürler. İnsanlık gazetecilerine sahip çıkmalıdır.

02.09.2008 Salı, Milliyet: On altıncı sayfa:

"Muhalif gazeteci gözaltında öldürüldü: Rusya'ya bağlı İnguşetya'da Moskova yanlısı hükümete muhalif tavrıyla tanınan internet haber sitesi "İnguşetiya.ru"nun sahibi Magomed Yevloyev, Magas kentinde polis tarafından gözaltına alındıktan sonra başından vurulmuş halde yol kenarında bulundu. Yevloyev, kaldırıldığı hastanede öldü. İnguşetya Devlet Başkanı Murat Zyazikov ile güvenlik güçlerini sık sık eleştiren Yevloyev, pazar günü Moskova'dan İnguşetya'ya döndüğünde polis tarafından uçaktan indirilerek gözaltına alındı. Yerel polis, Yevloyev'in gözaltındayken bir polis memurunun silahını almaya çalıştığını ve bu sırada yanlışlıkla kafasından vurulduğunu öne sürdü."

Rusya'nın bu konudaki sicili hiç de parlak değil. 08.10.2006'da da yine bir başka muhalif gazeteci olan kırk sekiz yaşındaki Anna Politkovskaya benzer yöntemlerle öldürülmüştü. Politkovskaya "Odolf Palme Ödülü" almış bir gazeteciydi.

Milliyet Günlük'teki sayımız bugün itibariyle 3866 olarak yazılıydı. Bir önceki yazım "Yazar olmak zor iştir..." başlığı ile burada yer aldı. Gazeteci olmak daha zor...

Her iki şekilde de ister yazar; ister gazeteci olsun; bu işi layıkıyla yapmak isteyenlerin, korkular salan korkaklardan korkmamayı temel ilke edinmesi şarttır. Yoksa gazeteciliği ve yazarlığı geçimlik bir işi yapmanın ötesine geçmez. Gazetecilik ve yazarlık, insanlığa yaşama sevincini vermeyi amaçlayan idealler toplamıdır.

Gazeteci ve yazar olabilmeyi başaranlara sonsuz sevgi ve saygılarımla...



 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..