Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '08

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog’a da kapatma davası açıldı, haberiniz var mı?

Milliyet Blog’a da kapatma davası açıldı, haberiniz var mı?
 

(Dikkat! Bu bir Nisan 1 şakası değildir!)
Biliyorum, Anayasa Mahkemesi AKP’ye kapatma iddianamesini kabul etti diye sevinen, sevincini belli de eden çok kişi var Milliyet Blog’da. Haklarıdır sevinmek, sevinsinler. Linç ahalisinin kutlu günüdür bugün, doya doya kutlasınlar. İster aslan sütüyle, ister kımızla... Ama hepsini içmeyip, birazını da birkaç ay sonraya saklasınlar; çünkü daha da gönençle kutlayacakları bir haber daha alacaklar. Onlara davanın sonucunu şimdiden müjdeleyebilirim. Evet, hiç kaygılanmasınlar: AKP ka-pa-tı-la-cak. Ya da en iyi ihtimalle en etkili yöneticilerine siyaset yasağı getirilerek başı kesilmiş tavuğa döndürülecek. Bunu ben değil, iddianameyi hazırlayan başsavcı söyledi zaten.

Yalnız bu haberleri kutlayacak olanlara bir haberim daha var. Biraz acı bir haber... Anayasa Mahkemesi o davayı Milliyet Blog’a karşı da açtı. Hayır MB’nin “laiklik karşıtı eylemlerin odağı” olduğu iddiası yüzünden değil. Gerçi burada da dini konularda yazan birkaç arkadaşımız var ama onların yüzünden açılmadı dava.

Bilmem hatırlar mısınız? Bu ülkede bir 2001 krizi yaşandı. Taptığınız Cumhurbaşkanı Sezer’in, Ecevit’e Anayasa kitapçığını fırlatmasıyla başlayan Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik krizi... Bir gün içinde Türk parasının değerinin üçte bire, Türk şirketlerinin defter değerinin beşte bire düştüğü, kısa bir sürede onlarca bankanın, sigorta ve finans şirketinin iflas ettiği, devlet hazinesine bir gün içinde yüz milyarlarca dolar borç yükünün bindiği derin bir kriz...

Bir anda yüzbinlerce kişinin işsizler ordusuna katıldığı, insanların işten çıkarılan arkadaşlarının yüzüne bakmaya utandığı, çoğu çalışanın işten atılmamak için maaşından kesinti yapılmasına gönüllü olarak razı olduğu bir kriz...

O krizde bir de ne olmuştu biliyor musunuz?

Finans sektörünün yanı sıra en çok işten çıkarmanın yaşandığı sektör basın yayın sektörü olmuştu. Şefler çıkarılacak elemanları belirlemek için çok ter dökmüştü. Kim kiracı, kimin eşi yeni doğum yaptı, kimin daha kısa sürede iş bulma şansı olabilir, kimin ailesinin durumu iyi vs diye bakıp gözyaşları içinde işten çıkarılabilecek en uygun kişileri seçmeye çalışmışlardı. Bu süreci blogdaşımız Engin Ağın’a bi soruverin o daha iyi anlatır size.

İşte şimdi de aynı süreç işleyecek. Dava nedeniyle Türkiye’nin içine sürüklendiği/sürükleneceği belirsizlik küresel mali krizle de birleşip yavaş yavaş bütün sektörlere yayılacak. AB üyeliği sürecinin durması ve Türkiye’nin AB üyeliği umudunun tükenmesiyle Türkiye’ye yatırım yapmaya hazırlanan firmalar bu kararlarını gözden geçirecek. Hiçbir işveren yatırıma yönelmeyip parasını likit tutmaya çalışacak. Tüketim azalacak, dolayısıyla üretim de... Krediler hem pahalılaşacak hem de azalacak. Şirketler kitlesel işten çıkarmalara yönelecek.

Bu ister istemez basın sektörüne ve Milliyet’e de yansıyacak. Milliyet’in sermayedarı kendisine para kazandırmayan birimlerini ya kapatacak ya da o birimlerde eleman azaltma yoluna gidecek. Bu durumda ilk akla gelen de büyük ihtimalle Milliyet Blog olacak. Orada çalışan çocuklar da büyük ihtimalle işsizler ordusuna katılacak.

Evet. Şimdi sevinçten çıldırırcasına alkış tuttuğunuz kapatma davası aslında sizi de kapatacak. Şimdiden bir B planı hazırlayın. Artık adı, “www.ergenekonuseviyoruz.com” mu olur, “www.hayatiminenmutlugunubugun-akpkapatildi.com” mu olur, “www.darbe-hayatingercektadi.com” mu olur, bir blog sitesi kurun. Bilgisayarınızın başından kalkmayın. Yarım saatte bir blog girin. Birbiriniz için yazın, birbirinize propaganda yapın, (bkz. Türkün Türke Türk propagandası) birbirinize bol bol yorum gönderin.

Ha, bir de (avucunuza) kına yakın.

 
Toplam blog
: 431
: 3853
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Anahtar kelimeler: Antep, İstanbul, Haziran, İkizler, Beşiktaş, MÜ İletişim Fakültesi, Gazetecilik. ..