Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '15

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Milliyet Blog Balkon Konuşması!...

Milliyet Blog Balkon Konuşması!...
 

internetten alınmıştır


Mevlana torunu Başbakan Davutoğlu, seçim zaferinden sonra Konya'dan tüm Türkiye'ye sevgi mesajı yolladı, kaybeden yok hepimiz kazandık, dedi...Türkiye'nin bugün buna ihtiyacı vardı.

Özellikle, 1 Kasım'ı büyük bir "umutla" bekleyen muhalifler, yeni bir AK Parti zaferinden sonra bir teselli konuşmasına muhtaçtılar.

Şimdi, benim de MB'deki blogtaşlarıma bir balkon konuşması yapmam gerektiğini düşündüm...Burada yazı yazan pek çok arkadaş 1 Kasım'dan sonra iktidarın  çöküşünü beklediğinden şimdi onlarda bir çöküş olmuştur, diye düşünüyorum.

Oysa, Başbakan Davutoğlu'nun dediği gibi, bu seçimin kaybedenleri bu ülkede yaşamıyor...Bu ülke sınırları içinde yaşayan hiç bir insan kaybetmemiş, bilakis kazanmıştır.

Bu seçimin kaybedenleri dışardadır...Yüz yıl önce, Çanakkale 1915'te  olduğu gibi, ülkemizin birliğine, dirliğine saldıran emperyalist güçler kaybetmiştir...

Türkiye, bir kere daha bu "hayasız saldırı"yı  püskürtmüştür...Alman dergileri, İngiliz gazeteleri, Amerikan NewsPaper'leri topyekün saldırıya geçmişti...

Mehmet Akif'in; "Kim Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela/Hani tauna da züldür bu rezil istila" diye tasvir ettiği emperyalist saldırısı, yüz yıl sonra tekrar etmişti.

Ama tıpkı yüz yıl olduğu gibi, milletimiz bu saldırıyı yeniden püskürttü...

Şimdi, öteki partileri destekleyen blogtaşlarıma derim ki, etrafımızı ateş çemberinin sardığı bu günlerde yeniden istikrar içinde büyüyecek bir ülkenin vatandaşıyız hepimiz...

Zafer hepimizindir...Kaybeden, dışardaki Türkiye düşmanları ile içerdeki işbirlikçileridir...Terör kaybetmiştir...Terör'le yatanlar kaybetmiştir...Ama Türk-Kürt tüm Türkiye insanı kazanmıştır.

Hepimiz aynı gemideyiz ve bu gemi bugün daha sakin sulara girmiş ve daha emin bir geleceğe yelken açmıştır.

Bu gemi hem Türkiyedir, hem MB'dir...İktidarı eleştirmek hakkınızdır; kırmadan, dökmeden, sövmeden, saymadan yapılacak her eleştiri iktidara güç katar.

Yazmaya devam edin...Kırgın olmayın, kızgın olmayın.

Daha güzel günler göreceğiz hiç şüpheniz olmasın!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..