Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '11

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog beta

Milliyet Blog beta
 

Milliyet Blog’un yeni tasarımının bayramdan sonra yayına konulmasının planlandığı yazılmış. Biraz daha bekleyip iyice olgunlaştıktan sonra yayımlanmasının daha iyi olacağını düşünüyorum.  

Milliyet Blog’ın yeni tasarımına hızlıca baktım ve gözüme çarpanları sıraladım.  

1. Milliyet Blog sayfalarının görünümü güzeldi, yeni tasarım değişik, ne iyi olmuş diyebilirim ne de kötü olmuş…  

2. Milliyet Blog’da dolambaçlı yolları bilmiyorsanız kopyala/yapıştır yapılamazdı. MB beta’da kopyala/yapıştır kısıtlaması yok. Unutuldu mu, yeni tercih mi?  

3. “Facebook ile bağlan” yeni bir MB kullanıcısı gibi davranıyor. Varolan MB üyeliğimizi Facebook üyeliğimizle nasıl birleştireceğiz? Bu konuda çalışılması gerekiyor.  

4. Kullanıcı arayüzünde (yönetim paneli) blog listesinde yalnızca 10 blog görünüyor. Özellikle çok blogu olanlar için orayı kullanmak bir işkence oluyor. Daha önce 20’den 15’e düşmüştü, şimdi 10… Çok az… Benim önerim 100 blog, hiç olmazsa 50 blog listede olmalı…  

5. Yazar sayfasının başındaki profil yazımızın puntosu çok büyük… Normal boyutlara gelmeli…  

6. Yazar sayfasınız üst tarafındaki “Yazdığım kategoriler” bölümünün sayfanın altına alınması daha uygun olur. Güncel yazı üstte olmalı…  

7. MB ana sayfadaki “En aktif kategoriler” listesinin sürekli olmasına gerek var mı? Kategorinin kapsamı genişse en çok onda yazılacaktır. Kimsenin ilgisini çekmeyen bilgi için yalnızca link konulabilir.  

8. MB ana sayfada manşette 8 blog verilmiş. Oysa 1-8 numaralarının yanına birkaç tane daha sığabilir yani manşetteki blog sayısı 10-12 olabilir.  

9. MB ana sayfada bloglar için 12 (en çok okunan, bugün en çok okunan vb.) ve blog yazarları için 12 (en aktif, en çok görüntülenen vb.) istatistiklerini beta sayfasında bulamadım. Oysa bunlar Milliyet Blog’un 5 yıllık tarihi boyunca istekler doğrultusunda oluşmuştu. Bunların bir tanesi bile eksilmeden yeni ana sayfada yeralmalıdır. Bunların olmaması Milliyet Blog’un çok şey yitirmesine neden olur.  

10. Ana sayfada ve yazar sayfasında başlıkların puntosu alttaki spotlara göre çok büyük, çirkin görünüyor. Bir alt font kullanılabilir.  

Ve son öneri:  

Milliyet Blog mobil uygulamalarını da hazırlamalıdır. Mobil erişimlerde okunabilir formatta görmek önemlidir. m.blog.milliyet.com.tr adsinde yayımlanır, mobil erişimde otomatik yönlendirilir. Ayrıca Miliyet Blog’un hem Android hem de iPhone uygulamalarının kısa zamanda marketlerinde olmasını bekliyorum.  

Ankara, 26 Ağustos 2011  

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..