Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '16

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog bir tanışma noktası

Milliyet Blog bir tanışma noktası
 

Akıl defterimden bir sayfa.


Gelin tanış olalım,

İşi kolay kılalım.

Sevelim, sevilelim,

Dünya kimseye kalmaz.

Yunus Emre

Milliyet Blog, bir sanal toplanma noktası olarak aynı zamanda yazarların birbirleri arasında ya da yazarlarla okurlar arasında çeşitli tanışmalara ve zaman zaman da yakın arkadaşlıklara zemin olmaktadır.

Milliyet Blog genel anlamda kimi değer, kural ve düzenlere aykırı olmadığı sürece, yani gerçekten sakıncalı ya da problemli olmadığı sürece her fikre, her inanca, her yoruma yer vermektedir. Yani doğal olarak karşı görüş sahibi olarak tanımlanabilecek kimselerin barış içinde paylaştıkları bir ortamdır.

Bu ortamda yazı ve şiirleri yayınlanan kimseler, sitenin kayıtlı üyeleri oldukları için ve zamanlarının bir kısmını bu sitede geçirmekte oldukları için doğal olarak okudukları, yazdıkları ve yorumladıkları yapıtlar nedeniyle etkileşim içine girerler. Bu da siteyi bir tanışma ortamı haline getirir.

Modern dünyayı etkisi altına almış olan bireyselleşmenin insanı insandan uzaklaştıran etkisi bu ortamda görülmez, aksine Milliyet Blog yazarçizerlik sıfatları nedeniyle bireyselleşmiş insanları da sosyalleştirir.

İnsanlar bir başkasının yazısında ve şiirinde ciddi anlamda ilgilerini çeken şeyler bulduklarında doğal olarak o kişinin kendisi ile ilgili yazmış olduğu tanıtıma da bakma gereği duyarlar. Duruma göre yine site aracılığıyla onlara mesaj göndererek bu etkileşimi iletişim aşamasına da taşırlar.

Duruma göre görüşlerini paylaşmadıkları insanlara da yazılarına yaptıkları yorumlar ya da gönderdikleri mesajlar aracılığıyla duygu ve düşüncelerini iletirler.

Tabii benim gibi büyük merkezlere uzak kalmış olanlar dışındakiler, İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde yaşayanlar bu tanışıklığı bir adım daha ileri götürerek, görüşüp anlaşmak suretiyle toplanıp bir araya da gelirler.

Milliyet Blog’a yazarları ve şairleri çok farklı çevrelerden, farklı sosyal ve ekonomik ortamlardan katılırlar. Fikir ve inançlarını paylaşanlar da var, duygularını paylaşanlar da.

Her üye kendi sözcükleriyle, kendi üslubuyla dile getirir anlatacaklarını.

Kimi üyeler yoğun iş yaşamlarından vakit buldukça anlamlı ve önemli bulduklarını yazarlar.

Kimileri şiirlerini, öykülerini bu alanda gün ışığına çıkarırlar.

Yazma tutkusu olan öğrenci katılımcılar vardır, gezip gördükleri yerleri ya da iyi bildikleri işleri paylaşmaktan mutluluk duyan yazarlar da.

Gündelik yaşam içinde etkilendikleri, anlamlı buldukları sosyal, siyasal olayları kendi bakış açılarına göre değerlendirenlerin sayıları da az değildir.

Elbette bir de emeklilerimiz ya da emeklilik yaşı gelmiş olanlarımız var. Onların çoğu hepimizin dikkatle okuması, yararlanması gereken kimselerdir. Onlar uzun yıllar boyunca kazandıkları deneyimleri, fikirleri, inançları alçakgönüllülükle ve cömertçe bizimle paylaşırlar. Onlar genç insanların göremedikleri noktalara dikkat çeker, unuttuğumuz şeyleri anımsatırlar.

Milliyet Blog bizim gündelik yaşamda bir araya gelemeyeceğimiz, gelmeyeceğimiz ve hatta duruma göre uzak duracağımız kimselerle aynı ortamda buluşturur ve birbirimizden haberdar eder. Onları yerine göre eleştirme ya da onaylama fırsatı verir.

Milliyet Blog bize tanışma şansı verir. Ülkenin ve dünyanın farklı yerlerinden yazan insanlar sırf bu sayfaya üye oldukları için birbirlerinden haberdar olurlar.

Milliyet Blog birlikteliği okul ya da askerlik arkadaşlığına, aynı işkolunda bulunma nedeniyle ya da hısım, akraba olma hesabıyla doğan birlikteliklere benzemez. Farkına varılması gereken başka türden bir birliktelik sağlar. Her yönü ile değerlendirilmesi gereken bir ortamdır.

Ayrıca benim geçmişte yazılar ve şiirler yazdığım ama her biri zaman içinde patır patır kapanan kimi siteler gibi de değildir.

Milliyet Blog eserlerinizin güvende olacağına inanabileceğiniz bir blog sayfasıdır.

 

15.01.2016 

 
Toplam blog
: 284
: 245
Kayıt tarihi
: 21.06.14
 
 

Yaşadığımız evrenin oldukça zengin bir yer olduğunun farkındayım.  Bu zenginliğin çok az bir kısm..