Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '09

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog’da “en çok” listeleri için öneriler

Milliyet Blog’da “en çok” listeleri için öneriler
 

Milliyet Blog’da çeşitli yerlerde “en çok” listeleri bulunuyor. Bu listelerde çeşitli sayılarda blog veya blog yazarı yayımlanıyor:

1. Milliyet Blog ana sayfasında

a. Bloglar (8 blog yayımlanıyor)
i. en yeniler
ii. en çok okunanlar
iii. bugün en çok okunanlar
iv. milliyet.com.tr'de okunanlar
v. en çok yorum alanlar
vi. en çok gönderilenler
vii. milliyet.com.tr'de çıkanlar

b. Blog yazarları (6 blog yazarı yayımlanıyor)
i. en yeniler
ii. en çok okunanlar
iii. bugün en çok okunanlar
iv. milliyet.com.tr'de okunanlar
v. en çok yorum alanlar
vi. en çok mesaj alanlar
vii. en aktifler
viii. sayfası en çok görüntülenenler
ix. milliyet.com.tr de çıkanlar

c. Haber blogları (3 haber blogu yayımlanıyor)
i. en yeni haber blogları
ii. en çok okunan haber blogları
iii. en çok yorum alan haber blogları

d. Haftanın kategorisi (1 blog yayımlanıyor)
i. bu kategoride en çok okunanlar
ii. bu kategoride en çok yorum alanlar

2. Ana kategori sayfalarında

a. Blog yazarları (10 blog yazarı yayımlanıyor)
i. en yeniler
ii. en çok okunanlar
iii. en çok yorum alanlar
iv. en çok mesaj alanlar
v. en aktifler
vi. sayfası en çok görüntülenenler

b. Bloglar (5 blog yayımlanıyor)
i. en yeniler
ii. en çok okunanlar
iii. en çok yorum alanlar
iv. en çok soru alanlar
v. en çok gönderilenler

3. Kişisel sayfalarımızda

a. Bloglarımız (9 blog yayımlanıyor)
i. Yeni
ii. En çok okunanlar
iii. En çok yorum alanlar
iv. Bugün en çok okunanlar
v. Bu hafta en çok okunanlar

Milliyet Blog’da “en çok” listelerinde yayımlanan blog veya blog yazarlarının sayıları bu listelerin ait oldukları sayfaların yapısına ve ayrılan kutuların büyüklüğüne göre değişiyor. Kimi zaman bu listelerde yayımlanan blog veya blog yazarlarının sayısının yetersiz olduğunu görüyoruz. Sayfaların yapısında bir değişikliğe gitmeden ve yeni veri toplamaya gerek kalmadan, yalnızca yazılımda küçük değişiklikler yapılarak bu listelerde daha çok sayıda blog yazarı veya blog görme olanağı sağlanabilir.

ÖNERİLER

ÖRNEK 1: EN ÇOK OKUNAN BLOG YAZARLARI

Ana sayfada “Blog yazarları” menüsünde “en çok okunanlar” seçeneğinde 6 blog yazarı görünüyor ve listenin sonunda “Tüm Blog Yazarlarımız” linki yeralıyor. Bu linke tıkladığınızda blog yazarları listesi en yeniden en eskiye doğru sıralamıyor. Oysa buradaki “Tüm Blog Yazarlarımız” listeleri menüden yaptığımız seçimimize göre oluşturulsa, “en çok okunanlar” seçilince yaklaşık 5000 blog yazarı listesi en çok okunandan başlayarak olsa, ilk 6 sıradaki blog yazarları dışındaki diğer blog yazarları da kaçıncı sırada olduklarını öğrenebilirler. “Blog yazarları” menüsündeki diğer tüm seçenekler için de benzer sıralamalar yapılabilir.

ÖRNEK 2: BUGÜN EN ÇOK OKUNAN BLOGLAR

Ana sayfada “bloglar” menüsünde “bugün en çok okunanlar” seçeneğinde 8 blog görünüyor ve listenin sonunda “diğer bloglar »” linki yeralıyor. Bu linke tıkladığımızda bloglar en son yayınlanandan itibaren geriye doğru sıralanıyor. En son yayımlanan 1000 bloga erişebiliyoruz. “Bloglar” menüsünde “bugün en çok okunanlar” seçeneğindeyken “diğer bloglar »” linkine tıkladığımızda liste bugün en çok okunan bloglara göre sıralanmış şekilde gelebilir. “Bloglar” menüsündeki diğer tüm seçenekler için de benzer sıralamalar yapılabilir.

ÖRNEK 3: BUGÜN EN ÇOK OKUNAN BLOGLARIMIZ

Kişisel sayfamızdaki menüden “en yeniler” seçeneğinde bloglarımız en yeniden eskiye doğru sıralı bir şekilde görünüyor. En alttaki “tümü »” linkine tıklanınca her sayfada 10 blog olacak şekilde en yeniden en eskiye doğru bloglar sıralanıyor. Sayfanın altında 20’şerlik link grupları bloglarımıza erişimi kolaylaştırıyor. Kişisel sayfamızdaki menüden “bugün en çok okunanlar” seçeneğinde bugünün en çok okunan 9 blogu sıralanıyor ancak altında “tümü »” linki yeralmıyor. Oysa bu link olsa ve “bugün en çok okunanlar” her sayfada 10’ar blog olacak şekilde sıralansa çok daha bilgilendirici olurdu. Kişisel sayfamızda yeralan tüm “en çok” listeleri için benzer bir düzenleme yapılabilir.

BU ÖNERİLERİN MİLLİYET BLOG’A KATKISI NE OLUR?

Her Internet sitesi gibi Milliyet Blog da en çok okur yani en çok tıklama almak ister. Sayfalardaki değişik seçenekler başta blog yazarları olmak üzere birçok kişinin daha çok sayfa dolaşmasını sağlar. Alexa verilerine göre şu anda milliyet.com.tr alan adındaki tıklamaların binde 4’ü blog.milliyet.com.tr’den geliyor. Binde 4 çok önemli sayıdır. Bu sayı yeni açılımlarla daha çok artırılabilir.

Çoğu aktif durumda olmasa da, 5000’e yaklaşan blog yazarlarının kendileri bile bir Internet sitesi için yeteri kadar büyük bir okur potansiyelidir. Bu potansiyelin en etkin şekilde sayfalarda dolaşmasını sağlamak için düzenlemeler yapılması gerekir. Önerilerim bu konuda katkıda bulunacaktır.

Ankara, 5 Temmuz 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..