Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '09

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog’da etiket

Milliyet Blog’da etiket
 

Son haftalarda Milliyet Blog’da yayımladığımız bloglarda linkler görünmeye başlandı. Blogumuzu yayımlarken yazdığımız anahtar sözcükler metin içinde link olarak işaretleniyor.

Güzel bir uygulama olduğunu düşündüğüm için bu konuda bir teşekkür blogu yazacakken MB Haftalık Bülten’de bu konu duyuruldu:

“MB'da yeni bir uygulama ile artık eski bloglar daha çok okunacak. Blogunuzu yazarken, konuyu en iyi tanımladığını düşündüğünüz etiketleri girerseniz, bu kelimeler altı çizili olarak yazı içerisinde görünecek. Bu etiketlere tıklandığında, daha önce bu etiketin girildiği tüm bloglar listelenecek.

Böylece okurlar ilgi alanlarındaki benzer yazılara kolayca ulaşabilecek. Ayrıca bu uygulama ile bloglar, arama motorlarında daha ön sıralarda yer alacak.

Etiketlerinizin konuyla ilgili olmasına, yazım hatası içermemesine ve virgül ile ayrılmasına dikkat etmeyi unutmayın.”

Anahtar sözcükler metinde geçiyorsa ilk göründüğü yerde link oluşturuyor, daha sonra aynı sözcük yeniden geçiyorsa link olmuyor. Anahtar sözcüklerin metin içinde çok sayıda kullanılma olasılığı düşünülerek bu kısıtlama yapılmış olmalıdır. Bu şekilde metin içinde bir link kirliliğinin önüne geçilmiş. Çok iyi düşünülmüş bir ayrıntı olduğunu vurgulamak istedim.

Metin içindeki linkli sözcüğe tıkladığımız zaman o sözcüğün kullanıldığı bloglar listeleniyor. Açıklamada “Bu etiketlere tıklandığında, daha önce bu etiketin girildiği tüm bloglar listelenecek.” denilmesine karşın uygulama daha kapsamlı tutulmuş. Hem sözcüğün kullanıldığı blogları hem de anahtar sözcük olan blogları bulması anahtar sözcük kısıtlamasından daha iyi olmuş.

Anahtar sözcüklere link verilmesi Milliyet Blog için iyi bir adımdır. Milliyet Blog, yeniliklerle daha kullanışlı ve daha çok okunan bir ortam oluyor.

Ankara, 15 Ağustos 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..