Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '07

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog Gazetesi

Milliyet Blog Gazetesi
 

Milliyet Blog, sayıları binden çok olan yazarları, yirmi bini aşan yazıları ile Internet’teki önemli Türkçe içerik kaynaklarından biri oldu.

Milliyet Blog yazarları olarak artık kendi sayfamızı kendimizin yapmamızın zamanının geldiğini düşünüyorum. Kendi rengimizi, kendi çizgimizi, kendi manşetimizi, kendi resmimizi, fotoğrafımızı kendi blog sayfamıza kendi sayfa düzenimizle yansıtmalıyız. Blog sayfamızın üst başlığı “Milliyet Blog Gazetesi” ve alt başlığı gazetemize kendi koyduğumuz ad olmalıdır.

Şu anda önceden hazırlanmış rengi ve üzerindeki fotoğraflar farklı olan ama yapısı birebir aynı sayfa tasarımlarını kullanıyoruz. Benim önerim blog sayfamızda daha çok inisiyatif sahibi olabileceğimiz bir yapı olması... Böyle bir değişim için bir süreç gereklidir.

1. Milliyet Blog Servisi bu değişikliğe karar verir.
2. Yazılım birimi blog yazarlarının çok kolay kullanabilecekleri bir sayfa sihirbazı hazırlar.
3. Şu andaki yayın formatı sürerken bir test grubu yeni formatı dener.
4. Sorunlar giderildikten sonra tüm blog yazarlarının kullanımına açılır.
5. “Ben böyle karışık işlerle uğraşamam” diyecek blog yazarları için standart bir format olur ve sayfaları o formatta yayınlanır.

Milliyet Blog sayfa sihirbazının, yazarlar blog sayfalarını düzenlerlerken şu olanakları sunmasını beklerim:

1- Sayfanın genel yapısı:
Blog yazarı sayfada olması gerekenlere karar verince o yapıya uygun sayfa önerileri ekrandan görünür ve yazar onlardan birini seçer. Yazarın sayfasını kendisi oluşturabilmesi için en az belli sayıda (20-30) yazısının olması beklenir.

2- Manşet:
Yazılardan yazarın seçtiği bir blog değiştirene kadar manşet yazı olarak kalır. Manşet yazının fotoğrafı da diğerlerine göre daha büyük olarak sayfada görünür. Yazar birden çok yazıyı manşet olarak seçerek önceden belirlediği periyotla (1 saat, 1 gün, 1 hafta) dönmesini isteyebilir. Yalnızca son yazının veya son 1-10 yazının manşet olmasına da karar verebilir.

3- En yeni:
Bu başlık altında iki bölüm yeralır İlk bölümde sayısını blog yazarının belirlediği (5-10) son yazılar fotoğrafıyla yeralır. İkinci bölümde ise sayısını yine blog yazarının belirleyeceği (10-20) diğer yeni yazıların yalnızca başlıklarına link olur.

4- En çok okunan:
Bu başlık altında iki bölüm yeralır: İlk bölümde en çok okunan yazılardan blog yazarının belirlediği sayıda (1-5) yazı fotoğraflarıyla yeralır. İkinci bölümde ise sayısını yine blog yazarının belirleyeceği (9-10) diğer en çok okunan yazıların yalnızca küçük puntoyla yazılmış başlıklarına link olur.

5- En çok yorum alan:
Bu başlık altında iki bölüm yeralır: İlk bölümde en çok yorum alan yazı fotoğrafıyla yeralır. İkinci bölümde ise sayısını blog yazarının belirleyeceği (1-3) diğer en çok yorum alan yazıların yalnızca küçük puntoyla yazılmış başlıklarına link olur.

Şu anda kullandığımız blog sayfamızda 13 yazımız yeralıyor (1 en yeni, 1 en çok okunan, 1 en çok yorum alan ve 10 son yazı). Yeni formatta da “En yeni”, “En çok okunan”, “En çok yorum alan” başlıkları altında fotoğrafları ve kısa girişiyle yeralan toplam yazı sayısı yine aynı (13-15) kalabilir. Çok sayıda “En yeni” yazı yayınlayan “En çok okunan” yazılardan daha az yayınlamak zorunda kalır. Bu yazılar yanyana 3 kolon halinde değil de, şimdi son yazıların verildiği gibi yanında fotoğraflarıyla altalta sıralanır.

6- Mesajlarım:
Sayfada görünecek mesajların sayısına (3-10) blog yazarı karar verir.

7- Galeri:
Sayfanın üst bölümünde son galeri, alt bölümünde de en çok izlenen galeri veya blog yazarının seçtiği bir galeri yayınlanır.

8- Diğer blog yazarlarından:
Şu anda bu başlık altında 4 blog yeralıyor. Bu bloglardan birini blog yazarı seçer. Tek blog seçebileceği gibi 1-10 blog seçerek o blogların tek blogluk yerde belli periyotla dönmesini isteyebilir.

9- Yazdığım konular/Gruplar:
Şimdi olduğu gibi yayınlanır ancak sayfanın neresinde yeralacağına blog yazarı karar verir. Benim tercihim en altta olmasında.

10- Blog yazarı:
Blog yazarının fotoğrafı ve tanıtım yazısının bulunduğu yere blog yazarı karar verir.

11- Milliyet’ten (YENİ):
Gazeteden seçtiğimiz bir haberi ve/veya bir yazıyı blog sayfamızın ikinci manşetine taşıyabiliriz. Daha çok sayıda habere veya yazıya da (2-10) link verebiliriz.

12- Blog yorum (YENİ):
Blog yazarının en son yorum yazdığı diğer yazarların blogları (1-5) ve bu bloglara yazdığı yorumlar yeralır.

13- Gazete yorum (YENİ):
Blog yazarının Milliyet’te en son yorum yazdığı haberlerin linki (1-5) ve yorumları bu başlık altında yeralır.

14. Blog yazarı istatistikleri (YENİ):
Herkesin bilmesinde sakınca olmayan istatistikler kısaca yeralır: Toplam blog sayısı, toplam galeri sayısı, toplam okunma/görüntülenme sayısı, günlük okunma/görüntülenme sayısı. Yayınlanacak istatistiklere ve nerede yayınlanacağına blog yazarı karar verir.

Böyle bir değişiklikten sonra Milliyet Blog'un kimliğini ve görünümünü yitirmemesi için önceden belirlenen ana çizgi tüm blog sayfalarında kalmalıdır.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..