Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '06

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog için önerilerim -1-

Milliyet Blog için önerilerim -1-
 

“Neden blog yazıyorum?” başlıklı yazımda Milliyet Blog’la ilgili önerilerimi yazacağımı söylemiştim. Blog yazmaya başladığım andan itibaren aldığım notlardan bu yazıyı hazırladım. Önerilerimin hiçbirinin yaşamsal önemi olmadığının farkındayım, ancak bazen küçük düzeltmelerin bile önemli katkılar sağlayacağını düşündüğüm için önerilerimi sizinle paylaşıyorum.

1- “Benim Sayfam” tasarımında değişiklikler yapılabilir. “Benim sayfam” açıldığında kişisel bilgiler, “yazdığım konular”, ”gruplar” başlıkları yerine blogların görünmesi formal yapıyı kırar ve gazete sayfasına daha çok benzer. Takvim ve arama penceresi dışında şu anda yukarıda olan herşey sayfanın en altına alınabilir.

2- Eski bloglara ancak sayfanın arama bölümünden veya Google gibi arama motorlarından erişilebiliyor. Blog ana sayfasında sürekli dönen arşivdeki bloglar bölümü de eklenebilir. Yalnızca adları bile yeterli olabilir. Böylece biraz eskiyen blogların arşivin tozlu dosyalarında kalması önlenir.

3- Banner olarak değişen blog duyurularının süresi çok kısa. Başlığı okuyup algılayana kadar değiştiği için çok işe yaramıyor. Sürekli değişen linklerin ve bannerların süreleri daha makul süreye çıkartılabilir.

4- Bir blogun yalnızca fotoğrafını değiştirdiğimizde yazı yayından kalkıyor ve onaylanana kadar bekliyor. Bunun yerine yazı fotoğrafsız olarak yayına devam etsin, fotoğraf onaylanınca fotoğrafla beraber yayınlansın.

5- Blog yazıları özgün olmasına karşın fotoğraflarda bunu çok nadiren görüyoruz. Blog yazarlarının Internet’ten toplanmış fotoğraflar yerine kendi çektikleri, düzenledikleri fotoğrafları veya yaptıkları çizimleri kullanmaları özendirilebilir. Artık dijital teknolojide fotoğraf, tasarım ve çizim çok kolaylaştı. Bu şekilde yeni fotoğrafçılar veya çizerler kazanmamıza katkınız olur.

6- “Benim sayfam”da yalnızca son galeri görünüyor. Bunun yerine galeriler değişerek görünebilir.

7- Yalnızca blogların hit sayıları bilgisine erişebiliyoruz. Blog yazarı galerilere erişim sayılarını da merak edebilir. Blogların toplam hit sayılarının yanına bir de o günün hit sayısı yazılabilir. Sayfalardaki bilgilerden bu bilginin veri bankasında zaten olduğu görünüyor.

8- Eğer bloglara video eklenecekse buna çok düşünüldükten sonra karar verilmeli. Çok iyi kurallar konulmalı, kalitesi tanımlanmalı, özgün olmalı, mutlaka jeneriği bulunmalı. En iyisi şu anda olduğu gibi video başka platformda olmalı.

9- Galeriye benzer ayrı bir fotoğraf bölümü olabilir. Bu bölümde fotoğraflar, özellikleri daha iyi görünmesi için büyük yayınlanabilir. Buradaki fotoğrafların standardları tanımlanır. Her başlık altında yalnızca tek fotoğraf yayınlanabilir. Şu anda galeride olduğu gibi fotoğraf da bir blogla ilişkilendirilebilir.

10- Milliyet ana sayfada blog bannerlarının sürekli olarak dönmesine gerek yok. Ancak gazetenin haber editörleri ve blog editörleri sürekli eşgüdümlü çalışarak, haber sayfalarını altında ilintili bloglara link verilebilir. Bu yalnızca başlığı içerir. Böylece haber sayfalarının arkasına blog gücü de eklenir.

11- Kategori listesi çok zayıf. O konuda blog yazarları olarak üzerimize düşeni yapmıyoruz. Liste en az 3-5 kat daha uzun olmalı. Örneğin bu yazı için blog kategorisi olası gerekmez mi?

Milliyet Blog’da varolan özenin hep sürmesini diliyorum.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..