Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '07

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog için önerilerim -4-

Milliyet Blog için önerilerim -4-
 

Milliyet Blog için önerilerimi içeren bu seride üç yazı yayınlamıştım(1). Son yazımdan buyana blog sayfalarında değişiklikler oldu.

1. Bazı arkadaşlarımız bloglara yorum yazmak isterken yanlışlıkla mesaj gönderiyorlar. O yazının altında olması gereken yorum mesaj olarak ana sayfamızda duruyor. Bu mesajların yorum olarak yazıya transfer şansımız olsa iyi olur.

2. Başlıklarda kullandığımız + işareti (belki başka işaretler de) bir kodla çakıştığı için banner’larda PLUS olarak görünüyor.

3. Ana sayfaya günlük blog istatistikleri iyi oldu. Böylece çok gereksiz olduğunu düşündüğüm arama istatistiklerinden kurtulduk. Ana sayfada bu kadar istatistik bilgisinin görünmesi yeterli. Bu linke tıklandığında daha ayrıntılı istatistik bilgilere erişilmesi sağlanabilir.

4. Ana sayfada gazetenin yorum bölümünün kaldırılmasını önermiştim, kaldırılması iyi olsa da, yerine konulan “haber” kategorisi sayfada kapladığı alanla çok ayrıcalıklı görünmeye başladı. O alan yalnızca “haber” kategorisine ayrılmayıp, başka ciddi kategorilerle paylaştırılabilir.

5. Blog yazarlarının olduğu bölüme “bugün en çok okunanlar”, eklenmesi iyi oldu. “En çok mesaj alanlar”, “milliyet.com.tr'de çıkanlar”, "milliyet.com.tr'de okunanlar"dan vazgeçilip “son bir ayda en çok okunanlar”, “son bir yılda en çok okunanlar” eklenebilir. Henüz bir yıllık olmadı ama olduğunda o istatistikler gerekli olacak.

6. Yazılarımda eklediğim diğer sayfalara linklerde sık sık sorun oluyor. Düzeltip geri gönderdiğimde yine bozulduğuna yayınlanıyor. Metinlerin düzenlenmesinde otomatik çalıştığını sandığım programlar nokta, iki nokta üst üste gibi işaretlerden sonra boşluk yapıp, linki sonra yaratıyor. Bunun sonucu olarak son yazılarımdaki linkler çalışmıyor.

7. Blogların giriş saati bana biraz ileriymiş gibi geliyor.

(1) 3. yazı: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=18147

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..