Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '11

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog Türkiye’dir...

Milliyet Blog Türkiye’dir...
 

2, 5 yılı aşkın bir süredir Milliyet Blogda yazıyorum. En sert politik yazılardan en en uçucu yazılara kadar herkese, her kesime, her düşünceye yer veren sitemize çok teşekkür ediyorum. Herkesin bildiği bu ortamda dimdik ayakta kalarak, sık sık eleştirip yerin dibine soktuğumuz, bizce enkaz haline gelmiş basının orta yerinde nadide bir çiçek gibi yükseliyor. Tek dileğim de böylece kalması. Gerçekliğini teyit edemediğimiz bazı haberlerde Aydın Doğan beyin Hürriyet’i elinde tutup diğer medya varlıklarını Ülker gurubuna satacağını duyuyor ve Milliyet blog gibi bırakın Türkiye’yi, dünyada sayılı bloglardan biri tarihe karışacağı için üzülüyoruz. Umarım Aydın Bey Milliyet bloğu satmaz da biz de özgürce fikirlerimizi paylaştığımız bir ortamı kaybetmeyiz.  

Milliyet blog Türkiye’dir derken çok çeşitli düşüncelerin sergilenme platformu olmasını kastetmiştim. Ülke olarak yaşadığımız sıkıntıların nedenlerini Milliyet blogdaki yazıları katagorilere ayırdığımızda bir ölçüde de olsa görüyoruz. Ülkede giderek artan işsizlik, yoksulluk, gün be gün kalitesi düşen eğitim, çığ gibi büyüyen dış borç ve geleceğimiz adına alınan bir yığın yanlış ve sakıncalı karara rağmen insanların çok büyük bir bölümü politika ile ilgilenmiyor. Oysa herkesin ülke geleceği hakkında fikir üretmesi, fikirlerini yazması ve bu şekilde politikacılara yön vermesi gerekir.  

Oysa bakıyoruz blogların çoğu aşk meşk, şiir, magazin, futbol, tabiri caizse kimin eli kimin bilmem neresinde üzerine yazılıyor ve şaşırtıcı olarak da en çok onlar okunuyor. Tabii ki onlar da gerekli ama ülkenin iyi idare edilmesi her konunun anası durumundadır. Ünlü söz vardır. “Politika ile ilgilenmeyenler ülkelerini aptalların yönetmesini peşinen kabul etmişlerdir.” Bu yüzden insanlarımızın politika ile ilgilenmelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.  

Birçok kişi politika ile uğraşanların, fikirlerini söyleyen ve yazanların Silivri’de olduğunu, bu yüzden korktuklarını söyleyebilirler. Ancak benim fikrim, korkaklık içinde her gün yavaş yavaş ölmektense, başı dik bir kere ölmek daha iyidir.  

İzmir 2011-03-22  

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..