Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '11

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog'un kolu, "her yere" uzanıyor

Milliyet Blog'un kolu, "her yere" uzanıyor
 

"Bartın Gazetesi", Bartın'daki san'at olayını gazetesinde böyle duyurdu.


Edebiyat etkinlikleri için çağrıldığım Bartın’da, 87 yıllık Bartın gazetesinin, bu münasebetle hakkımdaki yazısı, yorumsuz olarak aynen aşağıdadır... Gazete Sahibi "Esen Aliş’in " bu yazısı için teşekkür ederim.

“ Gazetemiz yazarlarından, çocukluğu Bartın’da geçen, Bartın Ortaokulu 1950 mezunu olup, İzmir’de yaşayan ve son yazdığı “ Ört ki, Ölem” isimli kitabıyla Bartın anılarını kitaplaştıran Muzaffer Cellek ile, gazetemizde şiirleri yayınlanan, “Çerçevesinden tarih taşan tarih kitabı yazarı Ankaralı şair-yazar gazeteci Ümit Sarıaslan, Köksal Toptan Lisesi 6.Edebiyat Günleri davetlisi olarak geldikleri Bartın’da ilgi ve sevgi odağı oldular.

Yüzlerce lise öğrencisi ve davetlilerce ilgi ve merakla dinlenen yazarlar, Bartın’ın gönül konukları olarak adeta sevgi çemberine alındılar.. Güzel, çekici ve Bartın’la yoğrulmuş konuşmaları, ayrılan zamana sığmadı

Kitaplarını imzaladıktan sonra bile soru yağmuruna tutulan usta yazarlar, gençlerle iletişimin nasıl kurulacağını, edebiyatın, şiirin, nasıl sevdirileceğini gösterdiler.

Edebiyata,yazına, yazarlara önem ve değer veren Valimiz İsa Küçük, tarafından da konuşmaları dinlenen, Bartın adına teşekkür plaketi verilen sunulan Cellek ve Sarıaslan, Bartın’ın bundan böyle değerli, sanat ve edebiyatın değerini bilen, çalışkan,, aynı zamanda yatırımcı ve 2023 vizyonunu bu günden planlamış, halkıyle bütünleşmiş bir valiye sahip olmasını, bir şans olarak nitelediler.

Bartın’ın yazar büyükleri yanında, CELLEK soyadının emniyet teşkilatında ağabeyi, yeğenleri ile devam edip, adı iyi bilindiğini ifade eden Bartın Emniyet Müdür Burhan Gümüş de, tanıdığı Cellek’lerin temsilcisi Muzaffer Cellek’le Bartın’da tanışmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek büyük ilgi gösterdi.

BARTIN HALKI KADİRŞİNAS, ÇAĞDAŞ, MİSAFİRPERVER VE KENDİ KÜLTÜRÜ İLE SOSYAL ALT YAPIYA DA SAHİP. Muzaffer Cellek ve Ümit Sarıaslan Bartın’ın sosyo - kültürel altyapısından daha pek çok kitap yazabileceğini ifade ederek, Bartın halkının misafirperver, vefalı ve çağdaş yapısının ülke çapında bile örnek bir yeri var diye konuştular.

DERS ÖDEVİ KİTAPLAR: Genç kuşaklara Bartın’ın tarihini öğretmek için Köksal Toptan Lisesi Tarih Öğretmeni ve Edebiyat günlerini organize eden Keramettin Çetin’in “Çerçeveden taşan tarih” kitabını ders ödevi olarak vererek gençleri yaşadıkları yerin geçmişini öğrenmelerini, yazıyle tanışıp sorular sormalarını, kitaplarını imzalatarak adeta uygulamalı görsel derslerle edebiyatı, tarihi ve araştırmayı, sevdirmesi de ayrıca takdir toplarken bu çalışmaları da karşılıksız kalmadı.

Lise bu çalışmalarından ötürü Milli Eğitim Bakanlığınca da ayrıca ödüllendirilmiştir.”

N O T: Milliyet Blog'a ilgi büyük. Milliyet Blog'un kolu, her yere uzanıyor. Aşağıdaki link'lerden de hep MB. anons edildi.

LİNKLER : (Sadece link'in üzerine sol tık'latınız.

http://www.youtube.com/watch?v=IsW9AUXqRlo

Söyleşi ve İnci Avcıları'nın öyküsü

http://www.youtube.com/watch?v=SCzYj6o3s4Y

Bartın'daki çocukluk anıları ve Ört ki ölem'in öyküsü

http://www.youtube.com/watch?v=idq2e3rQ_WE

son bölüm - ödül töreni

http://www.youtube.com/watch?v=C33Myz_lkwY

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..