Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '09

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog'un yayın çerçevesi ve ilkeleri

Milliyet Blog'un yayın çerçevesi ve ilkeleri
 

Milliyet Blog...


Her yönetimin belirlemek zorunda olduğu ve belirlediği, uyulması gerekli ilke ve kurallar vardır. Yoksa bir kargaşa ortamı oluşur, sorumluluğu üstlenilen ne ise çivisi çıkar, yönetilemez olur. Bu yüzden o ortamdan yararlananlarca, bir başka türlü söylemek gerekirse, o ilke ve kurallara uyması gerekenlerce o ilke ve kuralların bilinmesi ve uyulması gerekir.

Ancak bu ilke ve kuralların açık ve net olması da gerekir ki anlaşılabilsin ve sakınılacak olanın ne olduğu bilinsin. İlke ve kurallara ilişkin genel ifadeler körlerin tarif ettiği bir fil gibidir. Herkes başka bir şey anlar ya da hiç bir şey anlamaz. O yüzden net olmak zorunluluğu vardır.

Milliyet Blog’a koyduğum bir yazı “Yazınız Milliyet Blog sitesi yayın çerçevesine uygun bulunmamıştır.” Açıklaması ve red gerekçesiyle yayına alınmadı. Burada sözü edilen “Yayın çerçevesi” bir red gerekçesi olarak bana hiç bir şey ifade etmiyor. O mizahi yazımın hangi özelliği, MB’nin yayın çerçevesinin hangi ilke ya da kuralına aykırıdır anlamak ve dolayısıyla bundan sonraki yazılarda o ilke ve kuralı göz önüne alarak ona göre davranmak mümkün değil.

Bu nedenle, MB’da yazan ve okuyanların bu konuya ilişkin olarak hem yorumlarını almak ve hem de sözünü ettiğim –bu yazının da gerekçesi olan- ilke ya da kural hakkında bir fikir sahibi olmalarını sağlamak adına, o mizahi yazımı okuyabilecekleri günlüğümün bağlantı adresini aşağıda veriyorum. Bu adrese girip girmemek sadece okuyanların özgür iradelerine bağlı olduğuna göre, bunun MB ilke ve kurallarına bir aykırılık, bir red gerekçesi olmaması gerekir... Ya da ben öyle sanıyorum.

http://kemaloncu.blogcu.com/dokunmatik-bir-teshir-vakasi_41850461.html

 
Toplam blog
: 195
: 688
Kayıt tarihi
: 04.10.07
 
 

Dünyanın internet sayesinde küçüldüğü günümüzde büyüyen sorunlara ilişkin duygu ve düşüncelerimi pay..