Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Milliyet Blog ve seçim 2007

Milliyet Blog ve seçim 2007
 

Ülkemizde son genel seçimler 3 Kasım 2002’de, son yerel seçimler ise 28 Mart 2004’de yapılmıştı. Son seçimden buyana 3 yıldan fazla zaman geçti. 3 yılda ülkemizde en önemli gelişme Internet kullanıcıları sayısında oldu. 2002 seçiminde Internet’in seçimlerde hemen hemen hiç yeri yoktu. 2004 seçimlerinde partiler Internet’i farkettiler ancak kullanıcı sayısı etkili olacak düzeyde değildi.

Evlere ADSL bağlanması özellikle son yıl içinde çok yaygınlaştı. 2005’de Internet’e evden bağlananlar yüzde 27 iken 2006’da yüzde 49 oldu (1). 2003'te 15 bin olan ADSL sayısı Mart 2007’de 3.2 milyona ulaştı, sayının 2007 sonunda 5 milyona çıkması hedefleniyor (2).

Artık Internet evlerde televizyondan sonra en önemli ikinci medya durumuna geldi. Özellikle gençler zamanlarının önemli bölümünü Internet’te geçiriyorlar.

Youtube’un seçimlerde nasıl bir rol oynayacağını 10 Nisan’da yazmıştım (3). Bu yazıyı şöyle bitirmiştim: “Belki bir akşam haberlerde seçim yasaklarını ihlal ettiği için YouTube'a erişimin yasaklandığını belirten bir YSK bildirisi dinleyeceğiz. (...) Bu seçimlerde partiler arasında bir YouTube Savaşı yaşanacaktır. Bu savaşa hazırlıksız yakalanan partiler seçimlerde kayba uğrayabilir.”

Daha önceki seçimlerde olmayan bir ortam daha var: Blog. Çok sayıda yurttaş her konuda görüşlerini yazdıkları bloglarda açıklıyorlar. Bloglar her geçen gün artan yazar ve okuyucu sayısıyla önemli bir medya durumuna geliyor. Milliyet Blog ülkemizdeki en kaliteli ve ciddi blog ortamı olarak seçimlerde rol alacak.

Önümüzdeki günlerde Milliyet Blog’da çok sayıda milletvekili adayı blog yazarı olup görüşlerini açıklamaya başlayabilir.

Blog yazarları seçimler ve partilerle ilgili yazılarını yoğunlaştırabilir.

Milliyet Blog yazarları seçim gözlemlerini, basının gözünden kaçan bir çok konuyu gündeme getirebilirler.

Seçim tahminleri yayınlanır. Ancak anket yayınlanmasıyla ilgili basın yasakları olur mu, bu yasaklara basın ne kadar uyar, Milliyet Blog’da da bunu yansımaları olur.

Yerel çalışmaların basına yansımasında Milliyet Blog'un etkisi önemli olabilir. İstanbul medyasının genellikle izlemekte zayıf kaldığı yerel siyasi faaliyetler ülkemizin her yanına dağılmış Milliyet Blog yazarları tarafından gündeme getirilebilir.

Seçim mizahı yazılarda yer almaya başlayabilir.

Milliyet Blog yönetimi de Seçim 2007 için Milliyet Blog’da görsel ve yapısal düzenlemeler yapabilir. Haber altında “Seçim 2007” başlıklı bir kategori yaratılabilir ve ana sayfada bir “Seçim 2007” penceresinde seçimle ilgili yazıları yayınlayabilir.

2007 seçimleri Milliyet Blog’u önemli bir seçim medyası yapacaktır. Bu medyanın farkedilmesi diğer gazeteleri de Milliyet Blog benzeri blog ortamlarına yöneltecektir.

(1) Internet kullanıcılarının sayısı hızla artıyor: http://www.ntvmsnbc.com/news/406359.asp
(2) ADSL: http://www.sabah.com.tr/2007/03/07/tek100.html
(3) Youtube seçimlerde çok konuşulacak: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=34914

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..