Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '15

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Milliyet blog yazarına daha bir ödül

Milliyet blog yazarına daha bir ödül
 

Sayın Rauf ALİYEV KENGERLİ ödüllendirilirken


Milliyet blog yazarı, Marmara Universitesi İletişim Fakültesi mezunu, Azerbaycan Devlet Haber Ajansının (AZERTAC) Nahçıvan Özerk Cumhuriyyeti’ndeki Büro Başkanı Sayın Rauf Aliyev ödüllendirildi.
 
AZETAC’ın internet sitesinde yayımlanan habere göre (http://azertag.az/xeber/Naxchivanin_ictimai_heyatinda_ferqlenen_gencler_mukafatlandirilib-915424) Nahçıvan Özerk Cumhuriyyeti’nin başkenti Nahçıvan kentindeki Tebriz otelinin tedbirler salonunda 31 Aralık  Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü ve Yeni yıl bayramı dolayısıyla bir etkinlikte özerk cumhuriyetin gazeteçilik alanında yetenekli gençlerin mükafatlandırılma töreni yapılmış.
 
Tören Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı yanında Gençlik Vakfı, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ve iktidardakı Yeni Azerbaycan Partisi Nahçıvan Özerk Cumhuriyet Teşkilatının Haydar Aliyev adına Gençler Birliği tarafından organize edilmiş.
 
Törende konuşan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Azad Cabbarov 16 Aralık 1991 tarihinde Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı olan Türk Dünyası’nın büyük lideri Haydar Aliyev’in Dünya Azerbaycanlılarının gelecek birliği için önemli bir karar aldığını bildirmiş.  Bu kararla her yıl 31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü ilan edilmiş. 24 yıl önce, dayanışma ve birlik adına verilen bu karar dünyada yaşayan milyonlarca Azeri’nin ulusal amaçlar uğruna birleşmesine büyük katkıda bulunmuş.
 
Azerbaycan devleti öten yıllarda milli manevi değerlerin korunması, inanç birliğinin, höşgörünün temin edilmesine çok değerli katkılar yapmış. Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Azerbaycan Türkleri Türk kültürünün yaşatılması yolunda Azerbaycan Devleti tarafından gereken destek verilmiş.
 
Sayın Azad Cabbarov şöyle konuşmuş: “Bu yıl Bakü’de yapılan birinci Avrupa Oyunları’nda Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nden olan sporculardan iki kişi başarı kazandı. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde gençlerin sporda kazandığı başarılar her geçen yıl dahada artıyor.  2015 yılında 11 sporcu  dünya şampiyonu, 2’si Avrupa şampiyonu oldu. Bir yılad Nahçıvanlı sporcular 67 madalya kazandılar”.
 
Törende Nahçıvan Müzik Okulu “Gençlik” enstrümantal ansamblının, “Nahçıvan” Üniversitesi “Özel” dans grubunun ve genç şarkıcıların ifasında konser programı da yapılmış.
 
Toplam blog
: 43
: 1372
Kayıt tarihi
: 18.06.10
 
 

M.Ü. İletişim Fakültesi 1997 mezunuyum. Şu anda Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyyeti'nd..