Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '10

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog yazım yabancı basında yer aldı

Milliyet Blog yazım yabancı basında yer aldı
 

Milliyet Blog uluslar arası sulara yelken mi açıyor?

The National internet baskısı, Türkiye’de son günlerde kaybolan veya kaçırılan çocuklara ilişkin bir haber yaptı. The National dünyadan haberler sorumlusu Thomas Seibert tarafından bu konuda bir makale hazırlandı. 'Organ snatcher' fears over rash of child abductions in Turkey başlığı ile yayınlanan makalede son günlerde yaşadığımız kayıp çocuklar sorunu için organ tacirleri korkusundan bahisle, yaşanan kayıp olaylarını tek tek aktarıyor ve yetkililerin aldığı önlemleri anlatıyor.

Milliyet Blog’da kaleme aldığım "Çocuklarımızı bile kaybedecek kadar kendimizi kaybettik!" başlıklı yazımda yer alan Gözümüzün önünde çocuklarımız kayboluyor, kaçırılıyor” satırıma atfenOur children disappear and are being kidnapped in front of our very eyes, wrote Beran Uzer, a blogger for the website of the Milliyet newspaper” denilmiş.

The National’da 03 Şubat’ta Thomas Seibert imzasıyla yayımlanan bu makale, İngiltere ve ABD’de HumanRightsToday ve bazı diğer intermet gazete ve dergileri ile yabancı bloglarda da yer aldı.

Tabi ki sevindim…sesimizi Türkiye dışında da duyurabilmiş olmak adına sevindim.

“Blogculuk ve vatandaş gazeteciliği geleceğin medyasını oluşturacak, hazır olun” demiştik.

Biz Milliyet Blog üyeleri, her konuda düşünce ve duygularımızı içeren yazılarımızı “e-günlük” düzeninde burada yayınlıyor, kendimizi “özgürce” ifade edebiliyoruz. Milliyet, blog yazılarımızı internet baskısında yayımlamakla sesimizi Türkiye genelinde duyurabilmek için olanak yaratıyor. Bu bağlamda; yabancı bir gazetenin internet baskısında önemli bir makaleye fikir ve düşüncelerimizle katkıda bulunabiliyor olmayı önemsiyorum. Milliyet Blog, demokratik, düşünebilen, konuşabilen ve üretebilen bir Türkiye ve şeffaf bir medya anlayışı için sağlam adımlarla ilerliyor.

İnternet ve medya teknolojilerindeki gelişmeler ile “vatandaş gazeteciliği” dünyanın her yerinde çok etkin hale geldi. Artık sadece haber okumuyoruz aynı zamanda haber üretebiliyor, gündem yaratabiliyoruz.

Milliyet.com.tr, vatandaş gazeteciliğinde çığır açmıştır ve hamleleri ile yeni medya düzeni içerisinde gelişmeler kaydetmeye devam edecektir. Bu anlamda bloglarımızı hazırlarken, içimizden ne geliyorsa yazalım, hangi konuda olursa olsun yazalım ama diğer yanda artık sadece haber okuru olmadığımızı, haber üretebildiğimizi ve bu haberi yayımlayacak olanaklarımız olduğunu da bilerek yazalım.

Milliyet Blog’un okur kitlesini yaratmak ve yaygınlaştırmak için yazılarımıza gereken özeni gösterelim. Yazılarımızın daha geniş okuyucu kitlelerine ulaşabilmesi için hem reytinge ve hem imaja ihtiyacımız var. Bu anlamda “tık” tartışmalarına hiç gerek yok. Blog zaten kendi içinde bu dengeyi oluşturmuş durumdadır.

Milliyet.com.tr, bizlere “hazır olun” diyor…bizler de blog yazılarımız, haber içeriklerimiz ve haber yorumlarımızdaki kalite ve güvenilirlikle bu sihirli sözcüğün altını doldurabilmeliyiz.

Unutmayınız; Blogculuk ve vatandaş gazeteciliği geleceğin medyasını oluşturacaktır.

Teşekkürler Milliyet…

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..