Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '08

 
Kategori
Blog
 

Milliyet blogcuları yok saydı

Milliyet blogcuları yok saydı
 

http://blog.milliyet.com.tr/Images/FotoGaleri/190/61/612144_4207_1024_logo.gif


Milliyet Blog, artık kısıtlanmış, bir köşeye sıkıştırılmış ve adeta işlevsiz bir hale getirilmiş durumda. Yenilenen milliyet sitesini tıkladığınız da göreceksiniz ne kadar zayıf bir şekilde temsil edileceğimizi… Öyle ki blog seçeneği dahi bulanamayacak kadar küçük ve uzak bir yerlere yerleştirilmiş…

Milliyet'te temsil devri son buldu

Milliyet internet sayfasını yeniledi. Bir haber sitesi olarak çokta güzel tasarlanmış hazırlayanları tebrik etmek gerek doğrusu. Sitenin sayfaları arasında geçişler öncekine göre daha hızlı… Ancak uzun süredir övgüyle bahsettiğimiz Milliyet, blogcuları yeni hazırladığı sitede yok saydı. Yer vermekten kaçındı...

Göze hoş gelen bir site olmuş ve eskiye oranla daha canlı, daha çok haber görebiliyorsunuz ekranda. Fakat Milliyet haber sitesini yenileyenlerden en büyük tırpanı siteyi en çok tıklayanlar yemiş: Milliyet Blog yazarları.

Peki ama neden böyle bir şey yapma gereği duymuş olabilir siteyi hazırlayanlar?

Bunun cevabını mutlaka siteyi hazırlayanlar verecektir yakın bir zamanda…

Neden mi site hazırlanırken blog yazarlarının yer aldığı her alan doldurulmuş ve eskiye oranla artık blog yazarlarının yazılarını Milliyet.com.tr yi ziyaret edenlerin okumasını beklemek hayal.

Mesala önceden spor sayfasını tıklayan bir vatandaş, blog yazarlarının sporla ilgili yazılarına kolaylıkla ulaşabiliyordu ve resimli olarak sayfanın sol köşesinde yer alan ‘blog yazarlarımızdan’ kısmına rastlamak mümkün olmayacak. Doğal olarak siteyi ziyaret edenler biz blog yazarlarının yazdığı yazıları okuyamaz olacak.

Yani artık biz bize kaldık. Milliyet yöneticileri diğer sitelere oranla daha fazla ön plana çıkardığı bloggerları artık bir köşeye itmiş durumda. Ve bizler artık dışardan okuyucu ile karşılaşamayacak kadar alt tarafa bir yere itilmiş durumdayız.

Önceden ana sayfada 4 blog yazarının fotoğraflı yazısı çıkarken şimdi sadece 1’inde fotoğraf kullanılıyor ve diğer ana başlıkları tıkladığınızda ise blog yazarlarına ayrılan bölümlerde yeller esiyor. Bir çok blog yazarının bu duruma gereken tepkiyi göstereceğinden eminim ve Milliyet.com.tr’yi hazırlayanlar da bu haksız durumun farkına varıp durumu düzeltmenin yollarını arayacaktır diye düşünüyorum.

Site yöneticileri hatayı düzeltecektir

Bizler milliyet.com.tr’ye hizmet etmekten onur duyan insanlarız ve siteyi hazırlayan arkadaşlara gerekli tepkiyi vermemiz gerekir ki; bizim isteklerimizi de dikkate alsınlar ve bizlerin çalışmaları da sitede yeterince yer bulabilsin. Site yöneticileri bu konuya çözüm bulacaktır diye düşünüyor ve hatanın en kısa sürede düzeltileceğine inanıyorum.

Milliyet Blog’a her geçen gün yenileri eklenirken bu şekilde işlevsiz bırakılmaları çok doğru olmayacaktır. Üstelik diğer sitelerin de benzer çalışmalar ile kendi bloggerlarını geçte olsa devreye sokmaya çalıştığı bir dönemde hiç mantıklı olmayacaktır.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..