Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Milliyet Sanat'la Kültürlü Yaşamak

Milliyet Sanat'la Kültürlü Yaşamak
 

San'atın her dalından doygun sayfalar, aktüel bölüm, yorum ve eleştiri ile sanat haberleri ile kültür dağarcığımızı oluşturan ve zenginleştiren Milliyet sanat dergisi olmuştur.

Abdi İpekçi, Milliyet'in prensip esaslarını çizmiş, ona yaraşır san'at (Milliyet Sanat) dergisini de kendi kişiliğinden doğan prensipler üzerinde yayına koymuştur. Bu nedenledir ki en uzun ömürlü ve istikrarlı bir aktüel sanat dergisi olarak yayın hayatını sürdürmüştür.

Ben taşradan bir okuru olarak, kendi objektif duygumu ve neticesi olan düşüncemi anlatıyorum. Dergiden öte de bu konuda kimseyi tanımışlığım yoktur. Ben, medya olarak sanat kültürümün büyük çoğunluğunu "Milliyet Sanat" dergisinden aldım. Diğer basın ve dergiler katkı yapsa da; Milliyet Sanat dergisi, genel bakış açısı ve süreklilik ve objektif değerlendirme yetisi verdi.

Sanatın her dalından aktüel haber ve yorumları ile sanat haberlerini takip ederken, sanat olaylarına ilişkin yorum ve dosyalar ile bakış açımı genişletiyordu.

Diğer sanat dergileri belki daha kaliteli malzeme, materyal kullansalar da yapısal ve ilkeler bazında yetersiz olduklarından uzun ömürlü olamadılar, olamıyorlar.

Milliyet Sanat öyle anlaşılmaktadır ki bu sanat dergisi formuyla ve dispozisyonuyla sanat dergileri içinde bir alameti farika olmuştur. Kendine has bir çizgi-iz oluşturmuş bu konudaki akademik çalışmalar için kaynak ve model olmaktadır.

1972'de başlayan (ek) deneme devresini daha sonra haftalık olarak (1974) sürdürdü. 1980 ler den itibaren aylık olan dergi aslında yayın kalitesinin istikrarını devamlı korumuştur. Kurucu genel yayın müdürü Abdi İpekci olunca sunuç herhalde bu olacaktı.

Dergi genel olarak edebiyat, müzik, tiyatro, resim, sinema ağırlıklı olarak diğer sanat olayları ve konularına da yer veren yayın politikası ile kitap tanıtımı, haftalık-aylık sanat olayları ve takvimi ve bu konulardaki eleştiri yazıları ile kültür yönümüzü etkilemiş ve kendisi de başarılı yayın hayatını sürdürmüş ve sürdürmektedir.

Devamını diliyorum.

Nariçi 08.10.07
 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..