Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '09

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Twitter’da… Milliyet Blog da Twitter’da olsun.

Milliyet Twitter’da… Milliyet Blog da Twitter’da olsun.
 

Sosyal medyanın en popüler alanlarından biri olan Twitter, sanal yaşamımızda önemli bir yer tutmaya başladı. Twitter 140 harflik kısa mesajlar bırakabileceğimiz bir ortam. Hangi üyelere ait mesajları izleyeceğimize veya kimlerin bizim mesajlarımızı izleyeceğine karar verip kısa mesajlarımızı yazıyoruz, gelenleri izliyoruz. Bu kısa mesajlara mikroblog diyorlar.

Twitter’da dünyanın önemli gazeteleri de yeralıyor. Oldukça hızlı bir şekilde haber ve yazı girişi yapılıyor. Milliyet de bir süredir Twitter’da haber girişi yapıyor. http://twitter.com/milliyetcomtr adresinde Milliyet bulunuyor. Bu yazıyı yazdığımda Milliyet’i Twitter’da izleyenleri sayısı 992, girilen yazı (tweet) sayısı ise 2493 idi. Oysa Twitter dışarıda çok yaygın, örneğin CNN Breaking News 2, 7 milyon üye tarafından izleniyor.

Milliyet’te her haber sayfasında Twitter linki bulunuyor. Gün boyunca Twitter’a haber girişi yapılıyor. Twitter’da bir de milliyetblog adresi var ama bunun Milliyet Blog’un resmi adresi olup olmadığını anlayamadım, izleyiciler arasına 4. Üye olarak katıldım. Eğer bu Milliyet Blog’un adresiyse, bloglar yayına girdikçe blogu onaylayan editör tarafında manuel giriş yapılabilir. Belki, bloglar yayına girdikçe Twitter’a otomatik eklenme olanağı olabilir.

Twitter’ı bir süredir anlamaya çalışıyordum ve üye oldum, http://twitter.com/aydintiryaki adresinde yayındayım. Twitter’ın henüz Türkçe arayüzü yok ama üye olduktan sonra dil sorunu yaşayacak bir ayrıntıyla karşılaşılacağını sanmıyorum.

Milliyet Blog Twitter’la daha çok kişiye ulaşacaktır, belki şimdi değil ama 6 ay-1 yıl sonra... O zaman geldiğinde bunu sağlamak için şimdiden Twitter’da yerini alıp düzenli giriş yapılmalıdır.

Ankara, 2 Eylül 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..