Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İbrahim Erdem KARABULUT

http://blog.milliyet.com.tr/pars

07 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Milliyetçi seçmen

Milliyetçi seçmen
 

Seçmeni Kandırmanın anlamı yok.İbrahim Erdem Karabulut


Tabi milliyetçiler derken diğer siyasi partilere oy verenlerin milliyetçi olmadığını söylemek gibi bir söylem içinde olmadığımızı baştan belirtmemizde yarar var sanıyorum.

Bizim ifade etmek istediğimiz adı Milliyetçi hareket olan siyasi oluşumun seçmeninin beklediği sorular olduğunu sanıyorum okuyucularımız net bir şekilde anlayacaklardır.

Kemikleşmiş asla oyundan ve düşüncesinden taviz vermeyen milliyetçi hareket partisinin seçmeni 40.yıllık geleneğini her ne kadar yaşatsa da bu partiye yeni katılım gösteren duyarlı seçmen ile yıllarca bu partiye oy veren seçmen bazı soruların yanıtlanmasını bekliyor.

Bu beklentilerini ise mahalle kanaat önderlerine yönelterek anlatsa da kesin bir cevap alamadığını görmekteyiz.

Meclise çeşitli olayların gölgesinde koalisyon hükümeti olarak girdiği dönemde meclis başkanı olarak atadığı Ömer İZGİ, Meclis başkan vekilliğini yürüten Murat Sökmen oğlu, Meclis idare amirliğini üstlenen Ahmet Çakar neden partide yoklar.

Milliyetçilerin renkli siması her arenada temsilci olarak gördükleri Rahmetli Mehmet GÜL ismini neden aynı görevlerde göremediklerini irdelemelerini bırakın, neden partide olmadıklarını sormaları, cevap alamamaları seçmenin kafasındaki bazı soru işaretleri.

Olaylı geçen kongrede en fazla oyu ilk turda alan Tuğrul TÜRKEŞ ikinci tur oylamada bir diğer aday Ramiz ONGUN’UN Genel başkan Devlet BAHÇELİ lehine çekilmesi ile kongreyi savaş alanına çeviren Azmi KARAMAHMUTOĞLU neden partide yok sorusu seçmen tarafından irdelenmiyor mu?

Genel başkan lehine çekilerek genel başkanın seçilmesini sağlayan Ramiz ONGUN’UN partide olmaması seçmenin dikkatini çekmiyor mu?

İstanbul gibi bir metropolde bu partiye gönül vermiş Ülkücü gençliğin 12.yıl liderliğini yapan ERDEM KARAKOÇ isminin partide olmaması onun yetiştirdiği gençlik tarafından sorgulanmıyor mu?

Son olarak ismini Ülkücü olarak Trakya bölgesine altın harflerle kazıyan Kırklareli eski belediye başkanı mevcut MHP il başkanı iken AKP ye geçen Cengiz BAĞDAN seçmen tarafından neden ayrıldığı sorusuna yanıt bekleyen sorular arasına girmedi mi?

Yıllarca bu siyasi oluşuma gönül veren kemikleşmiş özveride bulunan, kişiliğinden ve değerlerinden, milli ve manevi duygularından asla ödün vermeyen bu seçmen şimdilerde yine aynı vefayı göstererek olsun benim partim diyerek hala partisine sarılıyorsa bundan bu ve benzeri soruların cevabını istemekten vazgeçmiştir anlamını çıkarmamak gerekir.

Amaçları her şey Türk tarafından Türk’e göre Türk için duygularını taşıyan vatan sevdasını bu parti içinde arayan kemikleşmiş seçmenin özde birlik duyguları ile oynamamak gerektiği kanaatindeyim.

İbrahim Erdem KARABULUT

 
Toplam blog
: 20
: 379
Kayıt tarihi
: 07.05.10
 
 

Yönetici. Yerel basın birliği 2.bölge başkanı. Tekstil senaliza yönetim kurulu başkanı ..