Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '09

 
Kategori
Sinema
 

Milyoner ve Benjamin Button düellosu

Milyoner ve Benjamin Button düellosu
 

Milyoner (Slumdog Millionaire), en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi uyarlama senaryo, en iyi görüntü yönetmenliği, en iyi ses miksajı, en iyi kurgu, en iyi film müziği ve en iyi orijinal şarkı ödüllerine layık görüldü.


Jamal Malik hayatla mücadelesine, Hindistan'ın Mumbai kentinin kenar mahallesinde başlayan bir çocuktur. 18 yaşına geldiğinde bir bilgi yarışmasına katılır ve verdiği her doğru cevapla kendi hayat hikayesi ortaya çıkar. Bir sokak çocuğunun bütün sorulara doğru cevap vermesinin olanaksız olduğu düşünüldüğü için yarışmaya ara verildiğinde tutuklanır. Ancak onun hayatı açlık, sefalet ve zorluklarla geçen bir hayattır ve onun hayatında tesadüfen de olsa bu soruların cevapları saklıdır. Ayrıca tüm bu zor hayat koşullarında bitmeyen bir aşkın hikayesi de vardır. Kimi zaman eski Türk filmlerini aratmayan sahnelerde gerçek aşkın gücünü de hissedebilirsiniz. Sonuna kadar sürprizlerle dolu bir film diyebiliriz. Ayrıca filmin müzikleri de gerçekten çok hoş. Bir de Jamal Malik’in çocukluk dönemlerini canlandıran çocuğun performansı gerçekten süper. O sevimli yüz ifadeleriyle seyirciye duyguları o kadar güzel aktarıyor ki adeta onunla üzülüp onunla gülüyorsunuz.


En iyi sanat yönetimi, en iyi makyaj ve en iyi görsel efekt ödüllerini alan Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi ile karşılaştırıldığında en iyi film ödülünün yanı sıra 7 dalda daha ödül alan Milyoner’in belkide daha gerçekçi bir hikayesinin olması bu ödülleri almasında en büyük rolü oynadı. Bence bu iki filmin kulvarları birbirinden çok farklı ve her ikisi de kendi kulvarında ilk sırada. Hani belli bir yaşa ulaştıktan sonra “keşke şimdiki bilgimle, hayata bakış açımla gaha genç bir yaşta olsaydım” deriz ya Benjamin Button’ı izledikten sonra hayata bu şekilde bakarken bulmuştum kendimi. İdeallerim ve bunların peşinden ne kadar gittiğimi sorgulamıştım. Milyoner’de ise bambaşka bir hayatla karşılaştım. Jamal Malik’in çocukluğundan beri yaşadığı sefil hayatı, o bu hayatı bir şekilde yaşarken kardeşinin zenginlik hırsını, tüm bu zorlukların yanında hiç bitmeyen bir aşkı, kendi doğrularını belirlemeyi ve bunlardan taviz vermeden yaşamayı biraz da masalsı bir anlatımla izleyiciye sunuyor.


İyi seyirler...

 
Toplam blog
: 7
: 2927
Kayıt tarihi
: 26.01.09
 
 

Özel bir üniversitede kütüphaneci olarak çalışıyorum. İş yaşımından arta kalan zamanlarda kitap o..