Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '06

 
Kategori
İnternet
 

Milyonlar kazanmak işte bu kadar basit

Milyonlar kazanmak işte bu kadar basit
 

29 yaşında Chad Hurley ve 28 yaşında Steve Chen adlı iki genç 2005 şubat ayında bir internet sitesi açmışlar. Yaratıcı olmak çoğu kez yetiyor milyonları kazanmak için. Çoğunuz bilirsiniz parasız müzik paylaşım dosyaları indirmek için, eskiden Napster adlı bir site vardı. Şimdi ücretli oldu tabi. Onun programını hazırlayan Shawn Fanning de henüz 19 yaşında bir talebeydi. Genç yaşta adını dünya ya duyurdu ve milyonların sahibi oldu.

Şimdi YouTube adli bir site var.

Isterseniz sizde kendi video cekimlerinizi oraya koyabilirsiniz. 12 kategoriden olusuyor: Bilim ve teknoloji, hayvanlar, insanlar, müzik, eglence, haberler ve bloglar, spor, video oyunlari gibi. Bir nevi video-blog gibi birsey.

"YouTube broadcast yourself" adli siteyi kurulusundan 18 ay sonra Yahoo arama motorunu sollayan google (1998 yilinda iki kardes, Larry Page ve Sergey Brin kurmustu) 2006 senesinde 1,65 milyar dolar ödeyerek satin almis. Oysa sirketin fazla kazanc ve geliri de henüz yokmus. Google den gelen teklif icin iki genc iki gün düsünme sürecinden sonra teklifi kabul etmisler. Fakat, isim "YouTube" olarak kaliyor. Mini sirkette 67 elaman calisiyormus. YouTube video portal de amatör kisilerin de cektigi video clipler var. Filmler de varmis henüz görmedim.

Bu ara Almanya da YouTube hakkinda cok yaziliyor, tv de söyleniyor. Firmanin aciklamasina göre hergün 100 milyon kez video cagrimi yapiliyormus. Bende merak ettim nedir neler vardir diye arastirdim. Belki arada sirada aklima gelirse bakarim. Henüz bu siteyi tanimayanlar varsa ve ilgi duyan olur düsüncesiyle paylasmak istedim.

Ilgimi ceken iki kategoriden bir kac video clip gördüm. Bunlar; "bilim ve teknoloji" ve "hayvanlar, evcil hayvanlar" dedigim gibi gülmek ya da enteresan seyler görmek isterseniz amatör kisilerin yolladigi mini video clipler var.

Pirlata gibi piril piril beyinler, yaratici akilli zeki genclerimiz gözünüzü dört acin. Yenilikler üretmek icin yaraticilik gücünüzü kullanin... Sevgili Atamiz bosuna dememis; "Türk milleti zekidir, türk milleti caliskandir..." diye. Yurt icinde ve disinda onlarla iftihar ettigimiz gurur duydugumuz nice genc insanlarimiz var. Almanya'da bile a'dan z'ye hemen hemen her bransta insanlarimizin basarili olduklarini görüyoruz ve ben sahsen ülkemiz adina gurur duyuyorum. Ama yetmiyor. Daha cok fazla olmasi gerekiyor ülkemizin ve insanlarimizin refahi icin.

DINAMIK GENCLER GÖZÜNÜZÜ ACIN! kolay para kazanmak icin gerekli sermaye:

Sermaye icin bir kac tane bilgisayara ihtiyaciniz var. Fazla sermayeye gerek kalmadan, önemli olan Sizin yaraticilik gücününüz ve birazcikta sans milyoner olmaniz icin yeterli diyor aol web sitesinde. Ve you tube dan baska, köseyi dönmüs genclerin basarilarindan ve kazanclarindan söz ediyordu.

Model Web-2.0 özellikle genc girisimciler icin son derece pratik, cünkü az bir sermaye ile online- Community kurabilirsiniz. Teklif benden. Elbette burada görecegimdir. Dünya'ya adinizi duyurdugunuzu.

http://www.oreillynet.com/pub/a/oreilly/tim/news/2005/09/30/what-is-web-20.html

Basaracaksiniz, caresi yok...

Sevgiler-saygilar

 
Toplam blog
: 139
: 4264
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

Yurt dışında yaşıyorum. Spor, yürüyüş vb. bedensel aktiviteleri düzenli uyguluyor - vegan tarzı besl..