Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

15 Nisan '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

MİMAR SİNAN ''Mimar Sinan'ın Eserleri'' (Belgesel)

MİMAR SİNAN ''Mimar Sinan'ın Eserleri'' (Belgesel)
 

MİMAR SİNAN Bay GOOGLE'ın jestiyle..


MİMAR SİNAN ''Mimar Sinan'ın Eserleri'' (Belgesel) ''VİDEO'' Görüntüleriyle..

Mimar Sinan’ın eserlerini fotoğraflarla andık.

Dünyanın en büyük mimarlarından biri sayılan, Türkiye ve dünyanın bir çok yerinde büyük eserlere imza atmış olan Mimar Sinan 421. ölüm yıl dönümünde, Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği, Mimar Sinan’ın en önemli eserlerinden biri olan tarihi Kervansaray’da yapılan törenle anıldı..

Büyükçekmece Kültürpark’ta bulunan tarihi Kervansaray’da bir araya gelen Büyükçekmeceli vatandaşlar Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği “Mimar Sinan’ı fotoğraflarla yaşatıyoruz” adı altında yapılan anma törenine katıldılar. Büyükçekmeceli fotoğraf sanatçısı olan Hürriyet Akın ve Erkan Yurt’un Mimar Sinan eserlerinden hazırlamış olduğu fotoğraf sergisinde dünyanın her yerinde büyük eserlere imza atmış olan Mimar Sinan ve eserleri anlatıldı.

Tarihi mekanda duygulu tören

Anma töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Mimar Sinan’ın dünyanın gelmiş geçmiş en büyük mimarlarından biri olduğunu belirterek “ Mimar Sinan’ın ölümünün 421. yıl dönümünde bugün herkesi bu tarihi mekanda görmek beni oldukça duygulandırdı. Büyükçekmece’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Sokulu Mehmet Paşa Camii ve Kervansaray büyük usta Mimar Sinan’ın yapmış olduğu en önemli eserlerden bir kaçıdır. Kendisi dünyanın dört bir yanında çok büyük eserlere imza atmıştır. Bizim yapmamız gereken bu eserlere sahip çıkmak, bu eserleri ortaya çıkaran Mimar Sinan’ı unutmamaktır” dedi.

Büyükçekmece eserlere sahip çıkıyor

Tarihi Kervansaray’da yapılan Mimar Sinan’ı anma törenine katılan Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Simay Bodur Büyükçekmece’de Mimar Sinan’ın tüm eserlerine sahip çıkıldığını, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Tarihe saygı deyince ilk akla gelen isim olduğunu, Kültürpark’ta bulunan Mimar Sinan’ın üç büyük eserinin de eserlerin sahibine yakışır şekilde sahip çıkıldığını söyledi.

Onur ve mutluluk verici

Büyükçekmece’de bulunan Mimar Sinan eserlerinin fotoğraflarını çeken Hürriyet Akın ve Erkan Yurt’un Kervansaray’da fotoğraf sergisi yapıldı. Yıllardır çektiği fotoğraflardan oluşturduğu sergiden oldukça mutluğu olduğunu belirten Akın ve Yurt Mimar Sinan’ın eseri olan tarihi Kervansaray’da onun ve eserlerinin tanıtıldığı bu fotoğraf sergisinin kendileri için çok onur olduğunu söylediler.

Gönül notum: Bu bilgiler Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığı Kültür Hizmetlerinden tarafıma iletilmiştir..

Mimar Sinan Belgeseli (1) VİDEO

<ımg title="Mimar Sinan Belgesel 1 wmv" height="62" src="http://0.gvt0.com/ThumbnailServer2?app=vss&contentid=2da53cb8d844b4b4&offsetms=1230000&itag=w160&hl=tr&sigh=j5-dSmTZYctAqvnEbhm2wd6p7Qs" width="86">

Mimar Sinan Belgeseli (2) VİDEO

<ımg height="60" alt="" src="http://video.google.com/ThumbnailServer2?app=smh&contentid=e13bdea9e3576c63&offsetms=980000&itag=w160&sigh=Qw_sMKI60CqjeVGVLV-OoGDmm_M&h=60&w=80&sigh=__mh64sC26LtoJqvAAw8ApEb7pul0=" width="80" border="1">

Kaynak: VİDEO Google


<ımg height="98" src="http://tbn2.google.com/images?q=tbn:xU_q9v2F3zYMCM:http://www.sinanasaygi.org/i/eserler/b/19_3040294023909.jpg" width="141">

Mimar Sinan'ın Eseri olan (Fotoğraflarla) Büyükçekmece Köprüsü
Kaynak: http://www.sinanasaygi.org/en/eserler_resimler.asp?action=eserDetay&ID=19

KOCA Sinan'a Saygıyla...

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..