Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

14 Nisan '08

 
Kategori
Fotoğraf
 

Mimar Sinan'a ait eserlerin fotoğraf sergisi

Mimar Sinan'a ait eserlerin fotoğraf sergisi
 

Sergiden


Mimar Sinan’ı, eserlerinin fotoğraflarıyla andık…

Dünyanın en büyük mimarlarından, Türkiye ve dünyanın bir çok yerinde büyük eserlere imza atmış olan Mimar Sinan 420. ölüm yıl dönümünde, Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği, Mimar Sinan’ın en önemli eserlerinden biri olan tarihi Kervansaray’da yapılan törenle anıldı.

Büyükçekmece Kültürpark’ta bulunan tarihi Kervansaray’da bir araya gelen Büyükçekmeceli vatandaşlar Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği “Mimar Sinan’ı fotoğraflarla yaşatıyoruz” adı altında yapılan anma törenine katıldılar.

Büyükçekmece'li fotoğraf sanatçısı olan Hürriyet Akın ve yetiştirdiği yeni fotoğrafçıların oluşturduğu Mimar Sinan Eserleri Fotoğraf Sergisi vatandaşların ilgisini çekti.

Anma töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Yaşar Canatar Mimar Sinan’ın dünyanın gelmiş geçmiş en büyük mimarlarından biri olduğunu belirterek “ Mimar Sinan’ın ölümünün 420. yıl dönümünde bugün herkesi bu tarihi mekanda görmek beni oldukça duygulandırdı.

Büyükçekmece’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Sokulu Mehmet Paşa Camii ve Kervansaray büyük usta Mimar Sinan’ın yapmış olduğu en önemli eserlerden bir kaçıdır.

Kendisi dünyanın dört bir yanında çok büyük eserlere imza atmıştır.

Bizim yapmamız gereken bu eserlere sahip çıkmak, bu eserleri ortaya çıkaran Mimar Sinan’ı unutmamaktır” dedi.

Büyükçekmece’de bulunan Mimar Sinan eserlerinin fotoğraflarını çeken Hürriyet Akın ve öğrencilerinin Kervansaray’da fotoğraf sergisi yapıldı.

Türkiye’nin bir çok bölgesinden bulunan Mimar Sinan eserlerinden oluşan fotoğraf sergisi Büyükçekmece halkı tarafından ilgiyle izlendi.

Anma töreninde sergide fotoğrafları bulunan Hürriyet Akın, Özlem Zorlu, Mekke Topkaç, Nermin Esen, Sevinç Ogan, Handan Sezen, Nebiha Bacıoğlu, İhsan Çelik, Erkan Yurt, Orhan Hamlan Sami Taner sergiye fotoğrafları ile katılımlarından dolayı teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

Törene Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Yaşar Canatar, Başkan Yardımcıları Reşit Oral, Kemal Kemaloğlu ve Zafer Özsayın, Anavatan Büyükçekmece İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Büyükçekmece Özel İdare Müdürü Bedir Gürses, Büyükçekmece Nüfus Müdürü Sinan Akan, Büyükçekmece Sivil Savunma Müdürü Cengiz Topel Yaylacı, sivil toplum kuruluşları ve Büyükçekmeceli vatandaşlar katıldı.


''Melekler yüreğinizden öpsün''

Kaynak: Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığından tarafıma iletilen bilgilerdir..

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..