Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Minareye kılıf

Minareye kılıf
 

Buyrun  burdan yakın ve şu haberi okuyun!

"Cumhuriyet Bayramı geçit törenleri iptal edildi.

Van'da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremde 500'den fazla kişinin ölmesi ve 2 bine yakın kişinin yaralanması nedeniyle ülke genelinde Cumhuriyet Bayramı geçit törenleri iptal edildi. İptal karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

28 Ekim 2011 Tarihli ve 28098 Sayılı Resmi Gazete'nin Genelgeler kısmında yer alan bilgiye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri tebligat ve çelenk sunum törenleri haricindeki geçit törenleri iptal edildi. Resmi Gazete'ye göre, 23 Ekim 2011 tarihinde Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul törenleri şeklinde icra edilmesi, tören geçişi, resepsiyon gibi diğer kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür." denildi."

Cumhuriyet bayramı törenleri, bir ilde, bir bölgede meydana gelen ya da gelecek tabi afat nedeniyle ertelenecek bir kutlama, ya da anma mı?

İstiklal savaşı kazanılmasa, Cumhuriyet kurulmasa, bu gün üzerinde yaşadığımız, acıyı, tatlıyı, mutluluğu, mutsuzluğu paylaştığımız bir devletten söz edilebilir miydi?

Daha açık konuşayım.. Cumhuriyet kurulmasa; bu gün acısını paylaştığımız Van ilinden, ordaya yaşayan depremzede kardşlerimizden söz edebilir miydik?

Ya da bu gün Ortadoğuya örnek gösterilen Türkiye Cumhuriyeti Devletinden söz edilebilinir miydi?

Dahası cumhuriyet olmasa, kör topal işleyen demokrasi işlemesi, AKP iktidarı diye bir iktidardan söz edilir miydi?

İngiliz mandasını kabul etmiş bir ülkede, İngiliz Krallığı Van'daki depreme bizim sahiplendiğimiz gibi sahplenir miydi?

Ben diyorum ki, "Mazallah" devletin işkal ve istiklalini kaybetmesi dışında hiç bir olay, Cumhuriyet Bayramı merasimini iptal sebep değildir, olmamalı, olamaz.

Bu iptalin atkasında ki niyet samimi değil.

İnadına Osmanlı ruhunu canladırma heveslilerinin Cumhuriyete duydukları kin ve düşmanlıklarının aynaya yasnsıyan kirli yüzüdür.

Başka bir ifadeyle "MİNAREYE KILIFTIR"

Cumhuriyet çocuğuyum diyen, yediden yetmişe kadın erkek herkes bu iptale tepki göstermeli, kınamalı sesini duyurmalı diyorum..

 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..