Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Mineralli limonata

Mineralli limonata
 

Mineralli Limonata


Sıcaklar öyle bir geldi ki , tarifsiz. Nasıl olduğunu yazıya dökemez kimse, onu hepimiz yaşayarak anlıyoruz.  Böyle havalarda klimalara, vantilatörlere ve en önemlisi soğuk içeceklere doğru koşarak yol alıyoruz. Herkesin farklı farklı tercihleri var. Eskiden bir içecek türü olurdu onunla ilgili piyasada birkaç farklı çeşit görürdünüz anca. Durum böyle olunca seçiminiz de kolay olurdu. Mesela iki üründen hangisini alayım, tamam şu olsun derdiniz.  Şimdi sizce bu mümkün mü?  Tabi ki değil…

Bir sürü soğuk içecek arasından bu sefer dikkatimi çeken ürün,  “ Mineralli limonata “ oldu.  Severek tüketilen bir içecek olan limonataya farklı bir soluk getirildiğini düşünüyorum.  Çoğu kişi duymamış olabilir, duysa da fena olmaz. Limonataya farklı bir tat katılmamış, öyle süslenmemiş , çok küçük bir dokunuş yapılmış ama esaslı baya. Bahsettiğim gibi, bu gördüğüm üründe limonatanın içerisinde mineralli su var.  En önemli ayrıntısı da gazsız olması.  Bazı tüketiciler bunu severken , bazıları da gazsız içecek almaya dikkat ediyor.  Tüm bunları bilmekte de fayda var. Piyasadaki tüm ürünleri incelemek, öğrenmek, araştırmak ve yorumlamak bizim görevimiz olduğu kadar siz tüketicilerin de görevi.  Raflarda her önünüze gelen ürünü almayarak, okuyup inceleyerek ve karşılaştırma yaparak kendinize en büyük iyiliği etmiş olursunuz. Belki okuduğunuzda size  o ambalaj üzerinde küçük bir ayrıntı var gibi gelebilir ama bu durum o ürünü diğer ürünlerden ayıran önemli bir özellik olabilir.

Böyle yeni çalışmalar yapıldıkça, sizlere sunuldukça, piyasa çeşitlenip hız kazandıkça, bilincimiz de bununla doğru orantıda artıyorsa, doğru yoldayız demektir. Tüketicinin de biraz gözü açık olsun, her şeyden haberi olsun, daha ne isteriz?                                                                                   

                                                                                                                                            Sağlıkla Kalın!

Not : “ Mineralden yana soğukluk . “                                                  

                                                                                           Gıda Mühendisi- Nermin Özge Bilge                     

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..