Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Mini Yüz Germe

Mini yüz germe ameliyatı hastalarımızın çok sık sorduğu ve üzerinde ciddi kafa karışıklığı olan bir konu. Mini derken kastettiğimiz, yüz germe ameliyatı ile ilgili bazı özelliklerin azaltılması, kısaltılması ve küçültülmesi. 
 
Mini yüz germe ameliyatında örneğin anestezi küçülüyor. Mini yüz germe ameliyatı illa ki genel anestezi gerektirmiyor rahatlıkla lokal anestezi altında çoğu zaman hafif bir sakinleştirici ilacın da katkısıyla yapılabiliyor. 
 
Mini yüz germe ameliyatında ameliyat süresi kısalıyor. Yüzdeki cerrahi işlemin kapsamı küçülüyor. Ameliyattan sonraki iyileşme süresi kısalıyor, morluk, şişlik daha az oluyor. 
 
Mini yüz germe ameliyatının izi, klasik yüz germe ameliyatının izinden daha kısa. Klasik yüz germe ameliyatında ameliyat izi favori çizgisinin önünden başlayıp, kulak önünden geçip oradan kulak arkasına döner, kulak arkası boyunca yukarı çıkar, oradan da dönüp ensedeki saç çizgisine kadar uzanır. Mini yüz germe ameliyatında bu iz sadece kulak önünde sınırlıdır. 
 
Mini yüz germe ameliyatının fiyatı genellikle kapsamlı yüz germe ameliyatlarından daha ucuzdur. Hastalar sosyal hayata ve iş hayatına daha kısa sürede dönerler.
 
Buraya kadar her şey çok güzel. 
 
Öte yandan mini yüz germe ameliyatının etkisi de “mini” dir. Yüzün sadece çene hattı ile kısıtlı çok küçük bir bölümüne etki eder. Bütünselliğin çok önemli olduğu yüz estetiğinde kısıtlı müdahalelerin yüzün geri kalanıyla uyumsuz görünme olasılığı vardır. Mini yüz germe ameliyatında etkinin kalıcılık süresi daha kısadır. Birkaç yıl içerisinde ameliyat öncesi haline dönüş kaçınılmazdır. Mini yüz germede iz, evet kısadır ancak kulak önündedir. Yüz germe ameliyatlarında izin en çok dikkat çektiği yer kulak önü olduğu için son estetik toplamda mini yüz germe ameliyatının klasik yüz germe ameliyatı ile benzer bir fark edilirliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz.
 
Mini yüz germe ameliyatı isteyen hastaların büyük çoğunluğu olumlu küçülmeleri görür ve arzu ederken ameliyat etkisindeki küçülmeleri istemezler. Benim felsefemde “minimalist” bir ameliyat ancak aynı işi başardığı, aynı etkinliğe sahip olduğu sürece klasik ameliyat ile kıyaslanabilir. Bu bağlamda “mini” yüz germe ameliyatını daha kapsamlı yüz germe ameliyatları ile kıyaslamak veya birbirine alternatif olarak düşünmek doğru değildir. 
 
Mini yüz germe ameliyatı için ideal hasta grubunu, çok yoğun iş temposu içerisinde daha kapsamlı işlemler için vakit ayıramayan, aktif yaşayan, işlemin kısıtlılıklarının bilincinde olan, erken evre yaşlanma bulgularının daha ziyade çene hattı boyunca görüldüğü, 40’lı yaşlardaki bireyler oluşturmaktadır.
 
 
Toplam blog
: 18
: 111
Kayıt tarihi
: 01.01.19
 
 

TED Ankara Koleji mezunudur. Hacettepe Üniversitesi'nde Tıp ve Plastik Cerrahi Uzmanlık eğitimler..