Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '08

 
Kategori
Deneme
 

Minik Rapunzel'in Endülüs'ü

Minik Rapunzel'in Endülüs'ü
 

görünmeyen kalelerin surlarına bir çakıltaşıda benden


Toprak ile bulut arasında ve bulutun ötesinden gelen ışık ve sıcaklığın nezaret ettiği bir tiyatro sahnesinde, minicik çamur elleriyle hayallerinin şeklillerini yaratırken rapunzeli ve endülüsü hiç duymamıştı bile, hem duysada bir anlamı yoktuki onun için. Kendi dünyasının hayallerini bir çamur öbeğinin içine sığdırma çabası yetiyordu ona. Bir kekik kokusunun ardına süşüp gidene kadar minik eller sıkıyor sıkıyordu eteğinin ve küçücük pabuçlarının kenarlarını masumca kirleten en yakın dostu çamuru.

Neler yapmamıştıki onunla bir sürü bebeği, kaleleri, yenmeyen ama iştah açıcı köfteleri bile bir çamur etrafında vücud buluyordu. Kekik kokusuyla çamur kokusunun keskin ayırımında bir ağacın altına bir taşın üstünde otururken büyüyüvermişti. Büyümenin keşifleri mutsuz bir kaşifimi yaratıyordu yoksa bir zaman hırsızınımı, bir yanı özgür saçların savrulduğu sarı telleri umarsızca taşırken sokaklarda, bir yanı rapunzelin tutsaklığında sallanıyordu, çamurdan daha sert ve daha gerçek kalesinden aşağıya.

Kapısı açık surları olmayan kalesi onu mutlu etmiyordu hatta kapısının açık olması ve alçak surlar dahada sinir bozucu olabiliyordu, öyle ya kapıya ve surlara suç yükleyemiyor Rapunzel tutsaklığında özgürlüğün dayanılmaz mahkumiyetini yaşıyordu. Endülüs o zaman çıkmıştı karşısına kendi gibiydi endülüs, endülüs kırmızıydı, yüksek duvarları vardı bazen kedi olur kaçardı endülüsten bir başka ülkeye sığınır, hüzünlenir bazen dans eder ama hep dönerdi kalesine ve endülüse.

Şimdi artık yalnız değildi bembeyaz bedeninde endülüs kırmızısı bir başka kendisiyle, onunda minicik elleri vardı ama ona çamurdan ve endülüsten bir kale değil hayallerini hazırlıyordu.

 
Toplam blog
: 22
: 494
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

7 ayda tamamlanan embrio gelişimi, 2 burcu olan ama ikisinde de inanmayan, tramvay delisi, acelem..