Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Minimal Botoksla Daha Doğal Görünüm!

Minimal Botoksla Daha Doğal Görünüm!
 

Minimal botoks donuk bir ifadeye neden olmaz


Botoks enjeksiyonu ciltteki kırışıklıkları tedavi etmek ve aşırı mimik kullanımı nedeni ile cildin kırışmasını önlemek amacı ile kullanılan bir tekniktir. Botoks enjeksiyonu ile enjekte edilen toksik madde yüz kaslarının aşırı kullanımını engelleyerek gevşemesini sağlar.

Minimal botoks nedir?

Minimal botoks aşırı mimik kullanımına bağlı olarak ciltte ortaya çıkan çizgi ve kırışıklıkların düzeltilmesinde kullanılır. Bunun için ciltteki çizgi ve kırışıkların boyutunun çok derin olmaması gerekir. Minimal botoks ile kişinin yüz kaslarının hareketleri hafif düzeyde kısıtlanır. Bu sayede kişi mimiklerini rahat bir şekilde hareket ettirebilir, yüzde donuk bir ifade oluşmaz. Botoks enjeksiyonunun dozu kişinin yüzündeki deformasyona ve aşırı mimik kullanımına göre belirlenir. Minimal botoksun amacı kişiye özel, az miktarlarda uygulanan botoks enjeksiyonu ile yüzün doğal ifadesini koruyarak tedavi etmektir. Ortalama 15 dakika süren ameliyatsız bir prosedürdür. Enjeksiyonun etkisini göstermek için bir iki gün geçmesi gerekir. Bir hafta içinde yüzdeki kırışıklıklar giderilmiş ve yüz kaslarının hareketi kısıtlanmış olur.

Hangi bölgeler için uygundur?

Minimal botoks iki kaş arasındaki dikey çizgiler, alındaki yatay çizgiler, göz kenarlarındaki gülümseme çizgileri yani kaz ayakları, dudak kenarlarındaki çizgiler ve boyundaki kırışıkların tedavisinde kullanılır. Bunun dışında terleme tedavisinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Koltuk altı, ayak, el ve yüzdeki aşırı terleme sorunu botoks enjeksiyonu tedavisi ile giderilebilir.

Minimal botoksun da etkisi 4 ay içinde azalmaya başlar. Genellikle 6 ayda bir tekrarlanması gereken tedavinin etkisi zamanla daha da uzayabilir. Botoksun etkisi kişiden kişiye farklılık gösterir. Enjekte edilen toksinin vücut tarafından absorbe edilme süresi kişiden kişiye değişir. Tekrarlayan uygulamalarda bu süre daha da uzar. Kırışıklıklar oluşmaya ve aşırı mimik kullanımı başladığında operasyonun uygulanması gerekir.

Minimal botoksun avantajları

Minimal botoks enjeksiyonu yüzün donuk ve yapay görünme riskini azaltmak için geliştirilen bir yöntemdir. Medyada kötü örneklerine rastlanan aşırı donuk, gergin ve şaşkın ifadeli görünümü engellemek için geliştirilmiştir. Minimal botoks enjeksiyonu yüzdeki her noktaya aynı dozda uygulanmaz. Sadece mimiklerin aşırı kullanıldığı ve ciltte kırışık oluşturma potansiyeli olan kaslara uygulanır.

Minimal botoksta 3D simülasyon cihazları aracılığı ile hazırlanan kişinin 3 boyutlu görüntüleri üzerinden operasyon planlanır. Çeşitli açılardan çekilen fotoğrafları aracılığı ile yüzdeki kırışıklar ve en sık kullanılan mimikler tespit edilir. Ardından kişinin cilt yapısı, yaşı, mimik kullanımına bağlı olarak botoks enjeksiyonunun dozu ve uygulanması gereken noktalar tespit edilir. Minimal dozda uygulanan botoks enjeksiyonu ile kişinin kırışıkları tedavi edilerek yüzün yaşlanması kontrol altına alınır.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

 

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..