Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Erdoğan Özgenç DOST MECLİSİ

http://blog.milliyet.com.tr/erdoganozgenc

12 Ekim '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Minnettar olmak...

Siyasetin getirdiği bugünkü noktada ne bugünün güzelliklerini yaşam kalitesini sunanlara ne de geçmişin tüm zorluk ve olumsuzluklarına rağmen bugüne taşıyanlara “minnettar” olmamız gerektiğini anlayamıyoruz.

Belki çok yanlışlık belki çok haksızlıklar oldu ama unutmayalım “bugün” varız ve şu anda öyle veya böyle ülke nimetlerinden mutlaka yararlanıyoruz…

“Minnettarlığı” her ne kadar başlangıçta yapmama rağmen siyasete konu etmeden anlatmak istiyorum.

*** 

Şurası bir gerçektir ki hiçbir şey kolayca oluşmuyor ve elde edilmiyor. Bu açıdan hayatımızda yer alan hemen her şeyin değerini bilmemiz lazım.

Öncelikle sağlığımız için yaratana, sevdiğimiz insanlara, varsa işimiz için işverenlere daha açıkçası sahip olduğumuz her şey için minnettar olmalıyız.

Belki bulunduğumuz yerden hoşnut değiliz, belki burada olmak zorumuza gidiyordur ama hiç unutmayalım ki “bizim yerimizde” olmak isteyen milyonlarca insanlar vardır.

Belirli bir işiniz mi yok? Olsun bakın sokaklara, sokakta yaşayan insanlar var…

Son moda pahalı ve cafcaflı ayakkabınız mı yok? Ayağı olmayan insanlar var…

Dermanı kolay hastalıklardan ve ağrılarınızdan şikayetiniz mi var? Şu anda amansız bir hastalık yüzünden ölümle pençeleşen insanlar var?

Çocuklarınız sizleri çileden mi çıkarıyor, çıkarsın ne olacak. Unutmayın şu anda hiç çocuk sahip olamayan ve çocuklarını kaybeden insanlar var…

***

Bugün sorunlarınız ne kadar büyük olursa olsun yaşamın içinde sizin sorunlarınızdan çok daha büyük sorunları olan insanlar da var. Sizin bir hikayeniz varsa sizden daha acı ve çetin hikayeleri olanlar da var…

Dünyada bugün 2 milyar insanın üzerini örten bir çatısı yok, 5 milyar insanın günlük gelirleri 2 TL bile değil. Bugün kendimizi gerek sosyal olarak gerek ekonomik olarak birçok sorunu aşmış ülkelerle kıyaslamak istiyoruz, onlara büyük bir hayranlığımız var.

Bu gidilecek en doğru yol ya da varılması amaçlanan en güzel hedef olabilir ama her ne kadar şikayet etsek de daha iyi olacağımızı düşlesek de buna kesinlikle inanın; dünyanın bir çok ülkesinden ve insanlarından çok daha iyi durumdayız.

Şöyle bir bakın etrafınıza;

“Eskiye nazaran çok daha iyi daha kaliteli hatta daha pahalı evlerde oturuyor, bir dönem de “lüks” sayılan ancak artık “ihtiyaç” haline gelen son model arabaları kullanıyoruz. Şu anda büyük bir işsizlik söz konusu olsa da, varlıklarımız oranında hala yapacak bir iş imkanımız var.

Sebat ettiğimiz kanaat ettiğimiz sürece eskiye nazaran çok daha iyi kazanıyoruz…

***

Temeli atılmadan üzerine yaptığınız mekan başında ya da sonunda mutlaka çökecektir. Bugüne kolayca gelmedi bu koca ülke, ülkeyi kuranlar öyle temel atmışlar ki, bugüne kadar bazı kişi ve odaklarca defalarca sallanmasına şiddetli depremler yaşamasına rağmen hala yıkılmıyorsa bu temelinin sağlamlığından hiç kimsenin şüphesi olmasın…

Rahmetli babadan bir sözle veda; Minnettarlığı bilmeyenlerin “mutlu” olması mümkün değildir.

 

İyi Cumartesiler efendim…

 

Erdoğan ÖZGENÇ

 

  

 
Toplam blog
: 846
: 425
Kayıt tarihi
: 26.06.12
 
 

Emekli banka müdürüyüm ama kart vizitimde "insan" yazıyor. Adana'da ikamet ediyorum. Herk..